Studio Cellar Door Games si to umělo hezky naplánovat. V době, kdy Epic Games Store rozdává první díl hráči velmi kladně hodnoceného genealogického rogue-lite titulu Rogue Legacy z roku 2013, tak vývojáři přicházejí s oznámením data vydání pro ten druhý.

Rogue Legacy 2 vyjde 28. 4. letošního roku na Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S a PC (přes Steam a Epic Games Store). Od léta roku 2020 je titul dostupný v předběžném přístupu na Steamu a má velmi kladné recenze od hráčů.

„Po téměř čtyřech letech práce na hře je její předání do rukou fanoušků posledním krokem na této dlouhé cestě a my doufáme, že ji komunita shledá stejně výjimečnou jako my,“ uvádí tvůrci s tím, že Rogue Legacy 2 zůstává věrné originálu, ale projektu nechybí ani originalita.

Rogue Legacy 2 se drží stylu jedničky. Nadále jde o genealogickou rogue-lite plošinovkovou akci s náhodnými běhy. Opět platí, že když zemřete, nahradí vás vaše děti, přičemž každé dítě je jedinečné. Vaše dcera může být barvoslepý lučištník a váš syn pacifistický kuchař. Ať tak či onak, jeden z nich bude povolán do armády. Naštěstí vylepšení jsou trvalá a přenášejí se na vašeho dědice.

Důležité ještě je, že můžete hrát tak, jak chcete vy. Klidně můžete jít na vše tvrdě a rychle se ponořit hlouběji do hlubin náhodně generované světa, nebo na to jít pomalu a plynule budovat svou postavu, dokud nebudete připraveni na větší výzvy. Při každé výpravě na vás čekají nové příšery, nové pasti a nové rozvržení. V tomto světě je klíčem k úspěchu improvizace, a ne memorování.