Na Epic Games Store si digitální knihovničku můžete rozšířit o Rogue Legacy a The Vanishing of Ethan Carter. Další týden bude zdarma Insurmountable a XCOM 2.

Rogue Legacy je hráči velmi kladně hodnocený genealogický rogue-lite titul z roku 2013. Vývojáři ze studia Cellar Door Games tvrdí, že v jejich světě se každý může stát hrdinou. Zajímavé na této hře je, že pokaždé, když zemřete, tak se vaším nástupce stane vaše dítě. Každé dítě je jedinečné. Jedno dítě může být barvoslepé, jiné může mít závratě – dokonce může být trpaslíkem. Ale to nevadí, protože nikdo není dokonalý a vy jím být nemusíte, abyste uspěli v procedurálně generovaném dobrodružství, kde na vás čeká více než 60 odlišných nepřátel.

The Vanishing of Ethan Carter z roku 2014 od studia The Astronauts se bude líbit hráčům, kteří vyhledávají záhadné mysteriózní příběhy. Hra z pohledu první osoby se zaměřuje výhradně na průzkum a objevování. Nečekejte žádné souboje ani výbuchy jakéhokoli druhu. Hrát budete za Paula Prospera, detektiva s okultními sklony, jenž obdrží znepokojivý dopis od Ethana Cartera. Paul si uvědomí, že chlapec je ve smrtelném nebezpečí, a proto přijíždí do Ethanova domova v Red Creek Valley, kde se ukáže, že věci jsou ještě horší, než si představoval. Ethan zmizel po brutální vraždě, o níž Paul rychle zjistí, že by nemusela být jedinou místní vraždou, kterou stojí za to prověřit.

Jen škoda, že Epic u The Vanishing of Ethan Carter neuvádí české titulky. Pokud chcete hrát s českou lokalizací, tak doporučuji koupit hru do 11. 4. 2022 na Steamu, kde je s 80% slevou za 3,79€.