V Roadside Assistance Simulatoru budou hráči pomáhat účastníkům silničního provozu při každodenních problémech na počítačích i konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Součástí vaší práce bude vytahování zapadlých vozidel z příkopu, odtah nepojízdných vozidel, uhašení hořícího vraku, vyproštění pasažérů nebo oprava závad po vzoru Car Mechanic Simulatoru. Někomu pomůžete nastartovat v mrazivém počasí, zatímco jinému vyměníte kolo.

Za vývojem Roadside Assistance Simulatoru stojí polské studio 3T Games, které současně pracuje ještě na Smuggler Simulatoru, kde budete hledat možnosti pro pašování zboží přes hranice, a Essex: The Whale Hunteru. V tom máte zažít nezapomenutelné mořské dobrodružství inspirované slavným Moby Dickem.

Roadside Assistance Simulator klade důraz na otevřený svět, hrát se bude z pohledu první osoby a základní hratelnost spočívá v plnění různých úkolů souvisejících s asistencí a podporou na silnicích při nehodách a jiných dopravních problémech. Na místo nehody se musíte dostat rychle, konkurence totiž nikdy nespí. Vydělané peníze investujete do vylepšení garáže a celé své firmy.

Otázkou je, zda se hra nebude muset přejmenovat. Jeden Roadside Assistance Simulator už existuje, vyšel v roce 2014 a hráče posadil do centra dispečinku, kde plánují řešení problémů.

Každopádně, tento Roadside Assistance Simulator je plánován jako AAA titul na rok 2023 pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.