Měla to být spása. Měl to být nástroj, který zajistí fair play v Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Vanguard. Jak se ale zdá, podvodníci budou hráče nadále trápit a kazit jim zážitek z hraní.

Naději v očích všech poctivých hráčů představoval nový anti-cheatovací software Ricochet, na nějž Activision s vývojáři Call of Duty sázel. Nový software zasahuje přímo do operačního systému a měl zajistit, aby v Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Vanguard nedocházelo k cheatování.

Jak se zdá, Call of Duty prohrálo válku už na začátku. Informuje o tom Anti-Cheat Police Department na Twitteru. Podle všeho se do rukou hackerů, kteří pracují na cheatech a prodávají je, měl dostat zdrojový kód Ricochetu.

Prodejci cheatů na jednom fóru vysvětlují, že stávající cheaty budou fungovat ve hrách Vanguard a Warzone i po zavedení Ricochetu. Autoři těchto podvodů nemají v plánu navyšovat cenu.

Pokud se informace potvrdí, znamená to, že už se připravují změny v cheatech, aby hned po vydání Vanguardu a vylepšení Warzone fungovaly. Jinými slovy, aby obešly nové zabezpečení.

Existuje možnost, že únik byl záměrný, aby vývojáři z Activisionu mohli skrytě otestovat účinnost technologie. Na internetu se mluví o teorii trojského koně. Uniklé soubory by obsahovaly návnadu, která by měla zmást výrobce cheatů a ukázat jim zranitelná místa nové technologie, která ve skutečnosti funguje jinak.

Tomuto postupu může napovídat skutečnost, že tým kolem Ricochetu je složen z osob zaměřených na bezpečnost. Společnost Activision navíc loni v březnu popsala, jak autoři cheatů vkládají do svých souborů malware.

V současné době není jasné, jak by zdrojový kód Ricochetu na internet unikl. Jisté je, že soubory jsou několik týdnů staré.

Pravdu se nejspíš dozvíme až v době, kdy Call of Duty: Vanguard vyjde. To bude 5. 11. 2021. Warzone bude o Ricochet obohaceno koncem letošního roku, kdy bezplatná battle royale akce změní mapu – přesune se do Pacifiku.