Stavění patří k základním prvkům battle royale hitu Fortnite. Bylo tak překvapivé, když tento týden došlo ke spuštění druhé sezóny třetí kapitoly a tato mechanika byla dočasně deaktivována ve výchozím módu kvůli příběhovému pozadí. Možná ani Epic nečekal, že se hráčům bitvy bez stavění překážek, budov a dalších věcí zalíbí. I u nás v komentářích se objevily pozitivní reakce.

Pokud patříte mezi ty, kteří si chtějí užívat battle royale bitvy bez mechaniky stavění, tak pro vás mám dobrou zprávu. Vypadá to, že Fortnite bude rozšířeno o nový režim. V něm by mechanika stavění byla deaktivovaná trvale. Poukazují na to herní data, která prozkoumal dataminer HYPEX. Podle těchto dat už ve hře takový mód existuje a měl by být dostupný po konci právě probíhající příběhové části, to by mělo být někdy v průběhu příštího týdne – pravděpodobně 29. 3.

„Upřímně řečeno, nikdy jsem se u Fortnite tolik nebavil [...] Jsem příliš starý na to, abych stavěl města za méně než milisekundu jen proto, abych měl výhodu oproti ostatním, kteří dělají úplně to samé,“ píše jeden z uživatelů Redditu.

„Vždycky jsem obdivoval události a obsah Fortnite, včetně všech crossoverů s některými mými oblíbenými značky. Ale stavění jsem nenáviděl. Pokaždé, když jsem dal hře šanci, jsem narazil na někoho, kdo postavil mrakodrap, jakmile jsem na něj vystřelil. Musím hru vyzkoušet,“ přidal se xDanSolo.

Takových názorů se dá najít po internetu celá řada. Vše poukazuje na to, že Fortnite je teď ještě oblíbenější, než byl.