Máme tady překvapivý začátek druhé sezóny třetí kapitoly Fortnite. Battle royale hit dočasně přichází o režim stavby, což je jeden z nejdůležitějších prvků hry, který ji odlišuje od konkurence. Dostupný bude pouze v aréně a soutěžních playlistech. V současné době nevíme, kdy se stavění vrátí. Soubory, které prohledali datamineři, naznačují, že nová pravidla budou platit pouze týden.

Přesto jsou hráči ze sezóny Resistance nadšeni. V rámci battle passu přináší totiž Doctora Strange a Prowlera a vyzývá komunitu, aby se připojila k odboji v závěrečné bitvě za osvobození Zero Pointu. V této misi budete moci používat zcela nové taktiky. Nechybí taktický sprint známý například z Call of Duty: Warzone a vůbec poprvé se budete moci chytat i okrajů a šplhat po nich. Součástí battle passu je také možnost postavit si obrněný bitevní autobus a nové zbraně.

Pokud jste se zalekli, že nebudete moci při bitvách stavět, tak náhradou je alespoň Overshield. Ten se časem regeneruje. Dle Epicu je na hnutí odporu, aby získalo režim stavby zpět.

VEŠKERÉ VÝDĚLKY Z FORTNITE BUDOU VĚNOVÁNY UKRAJINĚ

Epic oznámil ještě jednu věc. Veškeré výdělky ze hry Fortnite budou věnovány organizacím na humanitární pomoc lidem postižených válkou na Ukrajině. Společnost věnuje veškeré příjmy z digitálních transakcích za období od 20. 3. do 3. 4. 2022, včetně V-Buck, Fortnite Crew, darovaných Battle Passů a prémiových kosmetických balíčků.

Navíc s Epicem navázal spolupráci Microsoft a věnuje veškeré příjmy z obsahu souvisejícího s hrou Fortnite z Microsoft Store.