Druhá část Resident Evil Showcase přinesla zbrusu nový trailer věnovaný temné atmosféře, která na hráče čeká 7. 5. v Resident Evil Village. Dozvěděli jsme se informace o demoverzi. Přiblíženo bylo využití nové generace konzolí. Došlo na návrat oblíbeného režimu The Mercenaries i na Resident Evil: Infinite Darkness od Netflixu a Resident Evil 4 VR pro Oculus Quest 2.

Nový gameplay trailer lákající na Resident Evil Village má tři minuty a ukazuje některé scény z úvodní části. Těšit se můžete na ponurou a pochmurnou atmosféru strašidelné vesnice, ve které se ocitne Ethan Winters, protagonista sedmého dílu.

Vidět můžeme vlkodlaky, nebezpečnou upírku Lady Dimitrescu, jež vezme krev Ethana, i známého Chrise Redfielda. Kultovní postava ságy Resident Evil bude hrát důležitou roli. Stále ale nevíme, co od něj přesně můžeme čekat.

Čtvrtý trailer

Video má vtáhnout fanoušky hlouběji do záhadného prostředí a ukázat jeho rozmanitost a nové nepřátelé, se kterými se hráči setkají. Nové záběry poskytly vodítka k podzemní továrně, která hromadně produkuje humanoidní tvory, a obrovskému umělému jezeru, které stěží kolosální vodní monstrum. Tajemný muž z lednové Resident Evil Showcase je Heisenberg. Ačkoliv je jeho jméno známé, jeho role zůstává nejasná. Jakou roli sehraje v příběhu hledání dcery Ethana Winterse? Sériový veterán Chris Redfield také ukazuje sporný motiv, což vytváří další tajemství.

Včera jsme se dozvěděli, že ve hře budou divoká zvířata, která budeme lovit s cílem vylepšit si vybavení. Lov nebude úplně jednoduchý. Mezi zvířaty jsou berani a divoká prasata. Mějte na paměti, že nebudou pouze pasivně zírat a čekat na porážku. Budou se bránit. Je na vás, zda se rozhodnete zvíře ulovit nebo ušetřit cennou munici.

Přečtěte si také: V Resident Evil Village budete vylepšovat Ethana i jeho zbraně

Plná verze Resident Evil Village vyjde 7. 5. letošního roku pro PC, PS5, PS4, Stadia, Xbox Series X/S a Xbox One. Ještě předtím bude k dispozici demo s vesnicí a hradem. Majitelé konzolí PlayStation dostanou možnost si demo vyzkoušet v předstihu.

Trailer věnovaný demoverzi

Resident Evil Village 1: „Village demo“ (pouze PS5 a PS4) - k dispozici 18. dubna od 19:00 do 19. dubna 3:00. Tato ukázka bude přístupná po dobu 8 hodin a umožní vám půlhodiny prozkoumávat strašidelnou vesnici.

Resident Evil Village 2: „Castle demo“ (pouze PS5 a PS4) - k dispozici 25. dubna od 19:00 do 26. dubna 3:00. Tentokrát se podíváme do tajemného hradu, opět na 30 minut.

Resident Evil Village Demo 3 (PC, PS5, PS4, Stadia, Xbox Series X / S, Xbox One) - k dispozici 2. května od 2:00 po dobu 24 hodin. Tohle demo je dostupné pro všechny platformy po dobu 24 hodin a umožní vám na celou hodinu prozkoumat oblast vesnice a hradu.

Demo si už dnes mohou předběžně stáhnout hráči na PlayStationu 5 a PlayStationu 4.

Další ukázka demoverze

V Resident Evil Village nebude chybět oblíbený The Mercenaries. Jde o speciální režim s dynamičtější akcí. Budete bojovat s většími skupinami nepřátel, často střílet a vylepšovat si zbraně. Ethan má v tomto módu k dispozici speciální upgrady, například můžete aktivovat schopnosti pro zvýšení rychlosti pohybu, poškození zbraněmi, lepší brnění atd. Ve vesnici najdete obchodníka se zbraněmi, municí a vybavením.

„Hráči musí plnit stále náročnější úkoly, než vyprší čas,“ uvádí Capcom. Režim se odemkne po dokončení hlavní kampaně.

Představení režimu The Mercenaries

Na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X bude hra fungovat v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Pokud zapnete ray-tracing efekty, tak se dostanete na 4K při 45 snímky. U Xbox Series S je pak uváděno 1440p při 45fps nebo 1440p při 30fps v případě ray-tracingu.

Na PlayStationu 4 si zahrajeme v 900p při 45fps, zatímco na PS4 Pro je to 1080p při 60fps nebo 4K HDR při 30fps, zatímco u Xboxu One se uvádí 900p při 30fps a u Xboxu One X potom 1080p při 60fps nebo 4K HDR při 30fps.

Velkým překvapením prezentace je návrat jednoho z nejpopulárnějších dílů. Resident Evil 4 VR je určen pro Oculus Quest 2 a připravuje ho studio Armature, které změnilo kameru na pohled z první osoby a přepracovalo správu inventáře (nově ve 3D).

Více informací se o projektu dozvíme během Oculus eventu. Ten je naplánován na 21. 4.

Poslední novinkou je trailer na Resident Evil: Infinite Darkness, CGI seriál od Netflixu, jenž se zaměří na ikonického Leona S. Kennedyho a Claire Redfield. Premiéru bude mít v červenci tohoto roku. Příběh se odehrává v roce 2006, v okamžiku, kdy Leon míří do Bílého domu vyšetřovat záhadný případ. Pak ale dojde k zhasnutí světel a tým SWAT začne bojovat se zombíky.