V Resident Evil Village kladou vývojáři důraz na postupné vylepšování hlavního hrdiny Ethana Winterse a jeho zbraně. Kromě děsivých tvorů, kteří se vás pokusí zabít, narazíte na zvířata. Ta můžete lovit a získat jejich maso, stejně tak sbírat vejce.

Lov nebude úplně jednoduchý. Mezi zvířaty jsou berani a divoká prasata. Mějte na paměti, že nebudou pouze pasivně zírat a čekat na porážku. Budou se bránit. Je na vás, zda se rozhodnete zvíře ulovit nebo ušetřit cennou munici.

To vše s cílem přinést obchodníkovi suroviny a přísady, které umožní dočasně nebo trvale zvýšit Ethanovy statistiky. Vylepšit budete moci také svůj arzenál. Pro upgrade zbraní potřebujete mince zvané Lei. Ty je možné získat od poražených nepřátel, stejně tak v ukrytých pokladech. Jakmile budete mít dostatek mincí, můžete vylepšovat zbraně - zaměřování, palebnou sílu a nabíjení.

Přečtěte si také: Grand Theft Auto 6 již brzy, píše Netflix

Krom toho budete moci rozšiřovat svůj inventář a kupovat munici, léky či zbraně.

Resident Evil Village obsáhne propracované hádanky. Ty mají být dokonale vyváženy a zapadnout do hororové a temné atmosféry. Tvůrci pro Game Informer zdůraznili vertikální oblasti. Ty v novém díle hrají důležitou roli, v některých situacích můžete například nepřítele shodit do propasti. Tím ušetříte munici.

Jedním typem nepřátel jsou vlkodlaci. Tyto příšery budou extrémně hbité a mohou dokonce šplhat po budovách a skokem z nich vás nemile překvapit.

Capcom chce hráčům přinést vyváženou akci i pomalé hororové momenty. Těšit se můžete na dosud největší a nejotevřenější oblasti v celé sérii. Při boji budete schopni využít prostředí kolem sebe, například pytle s moukou dočasně oslepí protivníky.

Přečtěte si také: Resident Evil Re:Verse, jaké jsou naše dojmy z hraní?

Pokud vám nevadí spoilery, můžete se podívat na mapu. Ta ukazuje, že vesnice je rozdělena do čtyř hlavních oblastí: Castle Dimitrescu, Heisenberg's Factory, House Beneviento a Morseau's Reservoir. Když se na mapu detailně podíváme, můžete vidět několik zajímavých orientačních bodů, například pevnost, větrné mlýny nebo visutý most.

Podle neoficiálních informací od známého insidera AestheticGamer, známý také jako Dusk Golem, má být Resident Evil Village údajně druhou částí pečlivě promyšlené trilogie. Resident Evil 9, jenž má být závěrečným dílem, je prý už ve vývoji. Sedmička, osmička a devítka tak má mít propojený, předem naplánovaný příběh.

Resident Evil Village vyjde 7. 5. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Na dnešní večer je naplánována nprezentace - uvidíme nový trailer, nové gameplay záběry a pravděpodobně se dozvíme více o nadcházejícím demu. To už je připraveno na serverech PlayStationu, ale dostupné bude také pro konzole Xbox a PC.

Přečtěte si také: Pět minut z hororového Resident Evil Village na staré generaci konzolí