Studio Skunkape Games, které se postaralo o loňský remaster první sezóny adventurní série Sam & Max, se nikdy netajilo tím, že má v plánu vylepšit také druhou a třetí sezónu. Při nedávné umělecké soutěži fanoušků přitom tvůrci naznačili, že vydání remasterované druhé sezóny s podtitulem Beyond Time and Space není daleko. A skutečně není. K vydání Sam & Max: Beyond Time and Space Remastered totiž dojde už 8. prosince/decembra 2021, tedy za několik týdnů.

Tvůrčí tým, který zaměstnává i několik veteránů z Telltale Games, kde vznikly všechny tři sezóny, slibuje víceméně totéž co před rokem, kdy vyšel projekt Sam & Max Save the World. Vývojáři ze Skunkape Games zlepšili rozlišení modelů a textur, upravili zvuk a osvětlení a přidali navrch osm nových skladeb, které jsou součástí soundtracku. Jednu z nich si můžete poslechnout níže a jejich autorem je opět Jared Emerson-Johnson, jenž složil i hudební doprovod původní hry. Ta vycházela po epizodách během let 2007 a 2008.

Vývojáři také při vývoji spolupracovali se Stevem Purcellem, tvůrcem Sama a Maxe, díky čemuž jsou některé postavy a lokace po stránce vzhledu věrnější originálním komiksům, z nichž herní Sam & Max odjakživa těží. Tentokrát navíc nedojde k žádným změnám dialogů, určité změny však přijdou mimo samotnou hru. Verze pro konzole Xbox vyjde společně s verzemi pro PC a Nintendo Switch, zatímco v případě remasteru první sezóny se opozdila o více než půl roku. V souvislosti s PC verzí je navíc pro tuto chvíli oznámena dostupnost pouze na Steamu. O GOG.com, kde byla vylepšená první sezóna k dostání už v den jejího vydání na Steamu a Switchi, zatím tvůrci nehovoří. Při starém pak zůstává fakt, že nikdo nehovoří ani o vydání na PlayStation 4 nebo PlayStation 5.

Aby toho nebylo málo, hráči, kteří vlastní originální druhou sezónu Sama a Maxe na Steamu, se budou muset rozloučit se slevou. I to je něco, co bylo před rokem prakticky samozřejmost, přičemž tvůrci na oficiálním webu uvádí, že je na vině samotný Steam, který již nepodporuje takovéto typy slev. Namísto toho bude remaster po omezenou dobu zlevněný pro ty, kteří na Steamu vlastní Sam & Max Save the World.

Bohužel se také budeme muset rozloučit s českou lokalizací. V případě první sezóny měly sice české titulky řadu much, ale i tak šlo o příjemný bonus, který bude tentokrát s největší pravděpodobností chybět jednoduše proto, že k oficiálnímu českému překladu nedošlo ani v případě původní druhé sezóny. Pokud to někoho uklidní, po srovnání s remasterem první sezóny má chybět také polština, maďarština a ruština.

Sam & Max: Beyond Time and Space Remastered vychází 8. 12. 2021 ve verzi pro PC (Steam), Xbox a Nintendo Switch.