Na začátku prosince/decembra minulého roku vydal tým Skunkape Games remaster první sezóny série Sam & Max od Telltale Games, a to ve verzi pro PC a Switch. Projekt Sam & Max Save the World, který je vylepšením původní hry o šesti epizodách z roku 2006, se povětšinou setkal s pozitivním přijetím fanoušků, a tak není divu, že remaster postupně míří i na další platformy.

Přečtěte si také: Sam & Max Save the World se vrací v remasteru

Od včerejšího dne si tak mohou Sam & Max Save the World zahrát i majitelé konzolí Xbox One a Xbox Series X|S, na nichž je hra k dispozici digitálně za cenu 569 Kč, potažmo 19,99 €. Na tomto místě se přirozeně nabízí otázka verze pro PS4 nebo PS5, o ní ale zatím nemáme žádné zprávy. Vývojáři ze Skunkape jsou sice na sociálních sítích poměrně sdílní a otevření, avšak o možnosti portu Sama a Maxe pro PlayStation v tuto chvíli nijak nehovoří.

Dobrou zprávou alespoň je, že nadále pokračuje vývoj remasteru druhé sezóny s podtitulem Beyond Time and Space. Ta začala původně vycházet v roce 2007, přičemž tvůrci na Twitteru nově potvrdili, že více informací se dozvíme brzy a vývoj zdárně pokračuje. Na podrobnosti o platformách či datu vydání si tak budeme muset ještě počkat, s trochou štěstí bychom se však remasteru sezóny Sam & Max Beyond Time and Space mohli dočkat ještě do konce letošního roku.