I když Redfall od tvůrců Dishonored a Prey ze studia Arkane vychází až v první polovině příštího roku, společnost Bethesda s marketingem zrovna netroškaří. Dokazuje to také nový trailer, který přibližuje zasazení ostrova Redfall, na němž budeme moci bojovat s lidskými i upírskými nepřáteli buď o samotě, nebo v kooperaci až s třemi dalšími hráči.

Trailer obsahuje pohled nejen na prostředí, ale i na možnosti úpravy postav. Nabízí také další letmé představení čtyř hratelných hrdinů a celkového příběhu, stejně jako ukázky několika typů nepřátel. Najdeme mezi nimi třeba lidské kultisty sloužící vychytralým upírům, kteří zablokovali slunce a zbavili se vody okolo ostrova, aby ho zcela izolovali.

V případě samotných upírů nás pak čeká několik různých typů. Při hraní se setkáme s vrchními upíry zodpovědnými za ty největší komplikace, se silnými typy, jež jsou schopné vás roztrhat na kusy, s pozornými nepřáteli, kteří slouží tak trochu jako alarm pro své kolegy, i s upíry typu Anglera. Tvůrci jej na webu Bethesdy popsali jako zákeřného nepřítele, který si vás může vyhlédnout a oddělit od spoluhráčů, pokud nejste pozorní.

Zde se samozřejmě nabízí vzpomínka na Huntera nebo Smokera z Left 4 Dead, ale vývojáři nás naštěstí ujistili, že pokud budeme hrát sami nebo pokud spoluhráči nebudou zrovna schopní nabídnout pomoc, znehybnění Anglerem neznamená konečnou. S trochou snahy je možné se z Anglerova útoku svépomocí vymanit, což v případě Huntera ani Smokera není tak docela možné.

Stále nicméně platí, že když se rozhodnete hrát s přáteli, musíte se držet pohromadě, abyste přežili. Hrdinové, kteří zahrnují studentku Laylu Ellison s nadpřirozenými schopnostmi, ostrostřelce Jacoba Boyera s přízračným havranem, inženýrku Remi de la Rosa s robotím společníkem Bribónem a vynálezce a kryptozoologa Devindera Crousleyho, jsou samozřejmě silnější jako tým. Hrozba ze strany upírů se však zvětšuje s každým hráčem, který se připojí k vám do hry, takže běhat v kooperaci o samotě není vždy ten nejlepší nápad.

Redfall vyjde během první poloviny roku 2023 ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Hra bude k dostání také v Game Passu.