Z řady kooperativních titulů, které lze hrát i o samotě, můžeme být zvyklí na to, že nás při sólo hraní doprovází parťáci ovládaní umělou inteligencí. Upírská akce Redfall od Bethesdy a studia Arkane na tom ale bude jinak. Tvůrci, kteří stojí za singleplayerovými klasikami jako Dishonored, Dark Messiah of Might and Magic či Prey, totiž na webu Bethesdy i na sociálních sítích potvrdili, že pokud budete hrát Redfall sami, budete vždy sami a žádné postavy ovládané umělou inteligencí, které by suplovaly živé hráče, po svém boku nepotkáte.

Kreativní ředitel a ředitel týmu Arkane Austin Harvey Smith už dříve prohlásil, že v rámci singleplayeru se z Redfallu stává více průzkumný zážitek. Protože jste na všechno sami, není od věci nejdřív provést průzkum prostředí a využívat plížení, abyste v předstihu shromáždili více informací a abyste měli možnost úplně se vyhnout nepřátelům nebo je naopak zaskočit nepřipravené. Jste to právě vy, kdo udává tempo a způsob postupu. A nyní Smith řekl, že s ohledem na kořeny a zájmy Arkane byl při vývoji Redfallu kladen na možnost hraní o samotě velký důraz.

Ostrov Redfall, na němž se stejnojmenná novinka odehrává, má nabízet velké množství záhad, překvapení a příběhů. A to všechno má být možné naplno vstřebávat bez ohledu na to, kolik hráčů zrovna hraje. Pokud se ale rozhodnete utvořit se svými přáteli tým, samozřejmě budete mít možnost zkoušet nové strategie zásluhou kombinací schopností různých postav. Vývojáři přímo doporučují, abyste Redfall v rámci kooperace hráli s přáteli či známými a ne s náhodnými lidmi, protože tím může dojít mimo jiné k posílení představy vztahů a vazeb mezi jednotlivými hrdiny hry.

Dobrou zprávou také je, že všichni nemusí hrát za odlišnou postavu. Klidně si v až čtyřčlenné skupině může každý zvolit jednoho a toho samého hrdinu. Po Redfallu tak mohou pobíhat například čtyři Jacobové, ale s různými upgrady a zbraněmi v závislosti na preferencích každého hráče. Jen je třeba vždy dbát na to, že pokud se připojíte k jinému hráči a po jeho boku dokončíte jakoukoliv misi, nebude daná mise považována za dokončenou, jakmile se vrátíte k hraní o samotě nebo se připojíte k někomu jinému. Postup příběhem se zkrátka ukládá pouze hostiteli.

Redfall vyjde během první poloviny roku 2023 ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Hra bude k dostání také v Game Passu.