Pamatujete si na obrovský únik z databáze GeForce Now, který mimo jiné odhalil plán příchodu dalších PlayStation her na PC? Už v září 2021 měla Nvidia u sebe uvedeno, že na počítače vyjde God of War z roku 2018, Ghost of Tsushima, Horizon: Forbidden West, Returnal nebo Sackboy: A Big Adventure. Bez debat šlo o jeden z největších úniků v historii herního průmyslu. Na něj teď navazuje Epic Games Store.

Z databáze Epicu se díky stránce EpicDB, obdoba SteamDB, podařilo získat zajímavá data, která jsou sice pod kódovými názvy, ale fanoušci je postupně odkrývají. Například projekt Utah je The Last of Us: Part II, Semla od Rockstar Games je zřejmě port Red Dead Redemption. Pod Saber Interactive zase najdeme hru Turok (že by úplně nový díl?) a u Square Enix je Momo a Skobeloff, což má být Final Fantasy IX a Final Fantasy VII Remake.

Nutno zmínit, že o příchodu PC verzí The Last of Us Part 2 a Red Dead Redemption se mluví už delší dobu, viz zde a zde.

U jiných je naopak těžké zjistit, co by to mohlo být. Microsoft uvádí ZMI CTG (něco od ZeniMax Media Online), Sega má zase Terra a Axel, Activision zase Oralndo a Ubisoft má Krempita, Puffpastry, Profiterole, Bibingka, Growtopia, Beavertail, Bearclaw, Cajeta, Glosette, Elymaker, Archlute, Mandocello, Accordion, Caravel, Melodica, Slapstick a SantaBarbara.

Electronic Arts může plánovat Apex Legends (dle kódového označení R5), chamaelejp offenbach a CadetGrey. Bethesda má Osiris 2.0, Brownie, Brant a Pipit. Nejspíš něco související s Doomem, Doom Eternal a možná remasterovaná edice The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Ještě je tady například Farkleberry od TT Games (autoři LEGO Star Wars: The Skywalker Saga) a projekt Batman od Paradox Interactive (asi Bloodlines 2). Mezi tím vším jsou i podvody. Jedna neznámá společnost má u sebe uváděn remake Bloodborne, Elden Ring 2 a Grand Theft Auto 6.

Více v galerii: