Společnost Rockstar Games se pochlubila prvními detaily o letní aktualizaci multiplayerové části Red Dead Redemption 2. Hráči se 13. 7. letošního roku mohou těšit na aktualizaci Blood Money. Ta jim umožní vstoupit do vzkvétajícího zločineckého podsvětí a zašpinit si ruce u série krvavých loupeží.

„V uličkách hlavního města Lemoyne kolují zvěsti, že Guido Martelli - pravá ruka a podřízený nechvalně proslulého Angela Bronteho - hledá otrlé pistolníky v dobré fyzické kondici,“ píše Rockstar Games o aktualizaci Blood Money. Martelli chce získat zpět cenný obchodní předmět zvaný Capitale (kapitál). Ten byl původně vytvořen za účelem výměny finančních prostředků mimo dohled daňových úředníků, respektive výběrčích daní. Od té doby se však dostal do rukou téměř všech pochybných zločinců v pěti státech hry.

Nyní ho ale chtějí Bronte a Martelli zpět: pokud ho najdete a vrátíte, Martelli se vám odmění zajímavými příležitostmi ke zločineckým aktivitám. Martelli myslí jen a jen na výsledek. Z toho důvodu ke vstupu do tohoto zločineckého, ale civilizovaného světa bude stačit, abyste měli zbraň a odvahu. Nebude od vás vyžadována žádná investice.

Přečtěte si také: Take-Two koupila Dynamixyz, autory animací obličejů v Red Dead Redemption 2

Vaším úkolem je navštívit kontakty s tipy na to, kde by se mohly cenné obchodní předměty nacházet. Při jejich hledání objevíte nový druh zločinu. Ty zahrnují všemožné aktivity od přepadení dostavníků až po složitá loupežná přepadení s únosy, krvavým vymáháním dluhů atd. Do zločinů se můžete pustit sami nebo ve společnosti přátel.

Při každé výpravě musíte najít kapitál, potřebujete ho k návratu. Najít ho můžete ve skrytých bednách nebo mezi nebohými ostatky těch, kteří měli tu smůlu, že vám zkřížili cestu. „Až budete ve Free Roam procházet prérií, můžete se doslechnout o zranitelných farmách a nechráněných táborech, které čekají na to, až je vykradete a získáte jejich kapitál,“ dodává Rockstar.

Pokud nashromáždíte dostatek kapitálu pro Guida Martelliho, odemknete si úkoly, jejichž cílem je Martelliho jménem překazit plány senátora z Lemoyne, který se chce postavit do cesty Bronteho podnikání v regionu. Každý úkol nabízí různé metody přístupu: odposlouchávejte rozhovory nebo hledejte užitečné cíle, které vám umožní objevit nové způsoby, jak dosáhnout svých cílů a oslabit protivníka tím, že Martellimu doručíte všechny tři klenoty Západu. První ze tří misí bude dispozici od 13. 7. 2021, další dva se objeví později.

Kromě toho Rockstar zavádí Trigger Club. Jde o sérii čtyř „rapid-fire passů“, které spatří světlo světa postupně v následujících měsících. Po zakoupení každého passu získáte odměny, bonusy a předměty, které vám usnadní život na hraně. Prvním takovým bonusem je Dutchova výbava Redcliff. S každým dalším zakoupeným průkazem získáte další výhody a odměny, které vám pomohou pokračovat v cestě.

Přečtěte si také: Na Grand Theft Auto 6 budeme čekat ještě dlouho, potvrzuje známý novinář

Každý průkaz stojí 25 zlatých ingotů, které získáte po dosažení nejvyšší z 25 dostupných úrovní. Hráči, kteří si zakoupí všechny čtyři vstupy, získají jako bonus nacházející Halloween Pass 2.

Během několika příštích týdnů a měsíců budou navíc některé z nejoblíbenějších kusů oblečení z Outlaw Passů 2 a 3 znovu k dispozici pro ty, kteří je nestihli. Seznam zahrnuje oblečení, které nosili legendární členové Van der Lindeho gangu.

V rámci této aktualizace obdrží PC verze Red Dead Redemption 2 (včetně Red Dead Online) podporu DLSS od Nvidie, která zajistí lepší snímkovou frekvenci a ostřejší obraz.

Red Dead Redemption 2 s Red Dead Online (lze koupit samostatně) je dostupné ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. V rámci zpětné kompatibility si můžete zahrát i na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.