Take-Two oznámila akvizici francouzského studia Dynamixyz, které se specializuje na animace obličejů. Obě společnosti si nejsou cizí, tým Dynamixyz se podílel na westernové akci Red Dead Redemption 2 i sportovní hře NBA 2K21. Částka zveřejněna nebyla.

Vizuální efekty od Dynamixyzu byly použity také ve filmu Avengers: Endgame a v mnoha dalších projektech, ať už filmových, seriálových nebo herních. Lidé v Dynamixyz budou nyní pracovat exkluzivně pro Take-Two a 2K Games. Jinými slovy, se mohou podílet na všech budoucích hrách vydavatele, například na budoucím Grand Theft Auto 6, novém BioShocku nebo další Mafii.

Firma Dynamixyz byla založena v roce 2010 ve francouzském Cesson-Sévigné a vlastní a provozuje sadu špičkových, patentovaných nástrojů a technologií pro snímání pohybu, analýzu obličeje a kompletní 3D zpracování, které kombinují počítačovou grafiku a strojové učení.

Přečtěte si také: Sony kupuje odborníky na portování her pro počítače

„Akvizice společnosti Dynamixyz je nejnovější strategickou iniciativou společnosti Take-Two, jejímž cílem je dále investovat do interních vývojových kapacit a pokračovat v cíli být nejkreativnější, nejefektivnější a nejevropštější zábavní společností. Společnost Dynamixyz vedou Gaspard Breton, generální ředitel, doktor věd, Nicolas Stoiber, technický ředitel, doktor věd, a Olivier Aubault, výkonný ředitel, doktor věd, a tvoří ji tým více než 15 odborníků, kteří mají dohromady více než 40 let zkušeností a znalostí v oblasti výzkumu a vývoje. Dynamixyz bude fungovat jako divize společnosti Take-Two a bude spolupracovat výhradně s vydavatelstvími a studii této společnosti. Pan Breton bude nadále dohlížet na společnost Dynamixyz a bude se zodpovídat Scottu Belmontovi z Take-Two Interactive Software,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Michael Worosz, výkonný viceprezident a vedoucí oddělení strategie v Take-Two, k akvizici poznamenal, že revoluční technologie Dynamixyzu v oblasti analýzy obličeje jsou důležitým doplňkem struktury Take-Two.

„Jsme velmi rádi, že se můžeme připojit k rodině Take-Two a stát se exkluzivním partnerem jejich nesmírně talentovaných studií a týmů po celém světě,“ dodal Gaspard Breton, generální ředitel Dynamixyzu.