Znovu nám vývojáři ze studia Ninja Theory ukazují, že jim při práci na Senua's Saga: Hellblade 2 záleží na každém detailu. Na začátku letošního roku jsme viděli detailní hlavní hrdinku, zatímco dnes se podíváme na vikinskou loď.

S vikinskou lodí se tvůrci pochlubili na sociální síti Twitter, kde napsali, že zkušený výtvarník Ninja Jon (vývojáři Ninja Theory si říkají nindžové) si doma postavil zmenšený model vikinské lodi Knarr, aby plně pochopil, jak bylo toto historické plavidlo vyrobeno. Poté postavil herní model připravený k vyplutí na Island.

Video ukazuje model lodi z několika úhlů, což umožňuje vidět mnoho detailů, včetně kvality textur. Jak víme z dřívějška, hra je vytvářena pomocí Unreal Enginu 5.

Knarr byla vikinská obchodní a kolonizátorská loď z 10.–11. století. Na rozdíl od vikinských válečných lodí byla kratší a širší.

Líbí se vám? Dlužíme vám ještě jednu zajímavost. Nedávno byl zveřejněn širokoúhlý obrázek pobřeží, který je inspirován islandskou pláží Djúpalónssandur.

„Pokračujte v cestě Senuy mýtem a šílenstvím ve hře Senua's Saga: Hellblade 2. Pokračování herní série Hellblade bylo vytvořeno pro Xbox Series X,“ uvádí Microsoft v oficiálním popisku.

Senua's Saga: Hellblade 2 nemá stanovené datum vydání. Očekává se v roce 2023 pro Xbox Series X/S a PC. Hra bude součástí předplatného Game Pass a měli bychom ji vidět nejpozději 12. 6. na společné tiskové konferenci Microsoftu s Bethesdou.