Klasická first-person střílečka Quake se vrací a je více než pravděpodobné, že remaster pro současné platformy bude oznámen na QuakeConu 2021. Předešlé domněnky podporuje nový důkaz: Ratingová agentura ESRB na svých stránkách uvádí hru Quake pro Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5, Nintendo Switch a PC.

Quake obdržel doporučení Mature 17+ a popis informuje, že se ujmete vojáka, který cestuje časem, aby zastavil zlou sílu, která chce zničit lidstvo. „Hráči procházejí středověkým prostředím připomínajícím bludiště a pomocí brokovnic a granátometů zabíjejí různé nepřátele (např. zombie, démonické síly, škorpióny, lidi) ve frenetickém souboji run-and-gun. Bitvy jsou doprovázeny zvuky střelby, výkřiky bolesti a velkými explozemi. Často se objevuje spousta stříkající krve a při několika útocích se nepřátelé rozletí na krvavé kusy. V některých oblastech jsou zobrazeny zohavené části těl na zemi nebo padající ze stropů.“

Obchod Best Buy zase začal nabízet dosud nepotvrzenou Nintendo Switch verzi hry DOOM Slayers Collection. Ta byla před několika lety uvedena pro PS4 a Xbox One. Dle obchodu nabídne navíc Doom 64, který byl pro moderní platformy portován na začátku minulého roku. Kromě něho půjde o Doom, Doom 2, Doom 3 a Doom z roku 2016. Kolekce by měla vyjít 2. 9. 2021.

Je dost pravděpodobné, že obě hry budou oznámeny dnes večer na QuakeConu 2021. Harmonogram zde.