Příběhový trailer o rodině hlavního hrdiny Raze a gameplay záběry jsou nejnovějšími lákadly na akční dobrodružnou plošinovku Psychonauts 2. Připravte se na psychedelickou bláznivou akci v bláznivém herním světě.

Nejnovější počin amerického producenta Tima Schafera, jenž se proslavil hrami jako The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango nebo Brütal Legend, je staromódní hrou vyznačující se herními mechanismy silně inspirovanými starými 3D plošinovkami. V průběhu hry se hlavní hrdina Raz může naučit různé dovednosti, které mu umožní nejen čelit stále silnějším protivníkům, ale také překonávat plošiny a nástrahy pomocí žonglování, skoků a dalších akrobatických kousků.

Přečtěte si také: Psychonauts 2 si užije každý, slibují vývojáři

V novém příběhovém traileru se podíváme na početnou rodinu Raze. Video vysvětluje, že první den, kdy se Raz stal oficiálně Psychonautem, musí organizace čelit hrozbě ze strany dlouho spícího nepřítele. Ten možná kompromitoval jednoho z vašich spojenců. Přitom vidíme spoustu divokých kulis a herních prvků, například Razův náčrtek tužkou, který ožije. Ke konci se však objeví i jeho rodina a do hry přibude dalších sedm Aquatů.

Psychonauts 2 se stejně jako jednička jeví jako vynalézavá kombinace plošinovky s hádankami a burtonovskou krajinou, kdy se noříte do mysli různých subjektů a bojujete s jejich vnitřními démony. Trailer to ostatně zdůrazňuje, když jedna z postav vypráví, že úkolem Psychonauta je lidem pomáhat, nikoli měnit jejich myšlení nebo je „napravovat“.

Kromě traileru se můžeme podívat na nové gameplay záběry. Game Informer přináší ukázku různých úrovní, včetně jedné, kde se úzkosti postavy projevují v podobě kuchařské soutěže.

Pokud budete hrát Psychonauts 2 na Xboxu Series X, tak se můžete těšit na 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu, případně až na 120 snímků za sekundu při rozlišení 1440p a podporu HDR a VRR. Na Series S to bude 2K při 60 FPS a 1080p při 120 FPS. Verze pro PlayStation 5 bohužel funguje pouze v rámci zpětné kompatibility PS4 verze, naštěstí nabízí alespoň vyšší výkon ve srovnání s PS4 Pro (60 FPS oproti 30 FPS). Na Xboxu One, stejně jako PS4 poběží hra při 30 FPS.

Co se týče PC verze, hra nemá omezení pro rozlišení ani počet snímků.

Psychonauts 2 dorazí 25. 8. letošního roku na PC, Xbox Series X/S, Xbox One a PlayStation 4. Jelikož jde o first-party hru Microsoftu, tak bude v den vydání dostupná v předplatném Xbox Game Pass.