Vývojáři nadcházejícího titulu Psychonauts 2 chtějí, aby si ho užil každý, bez ohledu na herní zkušenosti a věk. Z toho důvodu tahle skákačka nabídne režim nepřemožitelnosti/nesmrtelnosti. V něm si hráči mají užít vše, co ostatní. Jen s tím rozdílem, že se nemusí bát o život svého videoherního hrdiny.

„Každý by měl mít možnost užívat si hry. Všechny věkové kategorie. Je to trvalý a důležitý proces pro naše odvětví a výzva, kterou musíme řešit,“ vzkázal twitterový účet týmu Double Fine.

„Všichni v Microsoftu a ve studiu Double Fine chtějí, abyste se na konci dne bavili, smáli a prožívali příběhy, a to za jakýchkoli podmínek chcete,“ pokračovali tvůrci Psychonauts 2.

Přečtěte si také: Psychonauts 2 ukazují šílené psychické schopnosti Raze

Oznámení nesmrtelnosti vyvolalo obvyklou směsici reakcí hráčů. Někteří poukazují na to, že je rozdíl dohrát hru normálně a s nesmrtelností. V tom mají jistě pravdu. Nicméně, je na každém z nás, co zvolí.

Psychonauts 2 je napůl plošinovka a napůl adventura, která v sobě kombinuje svérázné mise a tajemné konspirace ve filmovém stylu se spoustou psychických schopností, které si můžete přizpůsobit podle svého.

„Prožijte nápaditý filmový příběh, ve kterém se mísí humor a napětí, z pera Tima Schafera, legendárního tvůrce her jako Grim Fandango, Brütal Legend nebo Broken Age. Prozkoumejte jedinečná prostředí pomocí Razovy schopnosti se ponořit do myslí osob a bojovat v nich s jejich vnitřními démony, odemykat skryté vzpomínky a řešit jejich emocionální balast,“ dočteme se v popisku Psychonauts 2.

Vydání Psychonauts 2 je naplánováno na 25. 8. letošního roku pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Xbox Cloud Gaming, PlayStation 4 a PlayStation 5. Na PS5 bude hra fungovat pouze v rámci zpětné kompatibility, zatímco u konzolí Xbox Series X/S má využít přednosti nové generace. V den vydání bude titul dostupný také v předplatném Xbox Game Pass.