Psychologický survival horor Holstin v letošním roce nevyjde. Polské studio Sonka potvrdilo plán vydat hru až na konci příštího roku. Pokud vše půjde dobře, může vyjít současně na počítače, PlayStation, Xbox a Switch.

Při čekání si můžete na Steamu stáhnout demo a hru si vyzkoušet, abyste si osahali bojový systém, kdy se můžete plynulým přepínám do perspektivy přes rameno přiblížit hrůzám, rozřezávat těla a rychle se pohybovat. Zatímco zbytek hry se odehrává z izometrického pohledu. Také zjistíte, jak moc se vývojáři inspirovali hrami Resident Evil a Silent Hill. Později má být dostupná ještě jedna bezplatná ukázka.

„Holstin hráče zavede do děsivého polského izolovaného městečka v 90. letech minulého stoleté, které pomalu pohlcuje cosi zlověstného. Přijel sem váš blízký kolega, který hledal odpovědi na novinový článek. Po sérii nesouvislých a znepokojivých zpráv se však veškerý kontakt ztratil. Nyní se musíte vydat do tohoto psychikou otřeseného města, abyste zjistili pravdu a osud svého přítele,“ lákají tvůrci.

Připravit se musíte na nedostatek zásob, zbraní a munice, abyste se ubránili zvráceným obludám, které se potulují v nejtemnějších koutech města. Také se musíte smířit s tím, že nejste žádný hrdina. Pohánět vás má vůle žít, jež je stále dost silná na to, abyste se dostali přes živoucí noční můry. Mimo to budete řešit hádanky a mluvit s místními obyvateli. Ti pomalu, ale jistě ztrácejí zdravý rozum.

Co se mi na Holstin líbí, tak je vizuální stránka. Pixel art z toho nedělá jen další Resident Evil, stejně tak izometrický pohled, jenž se při boji přepne na kameru za ramenou hlavní postavy.

Já už jen dodám, že pro hraní demoverze se uvádí minimálně Windows 7, AMD Ryzen 3 1200 nebo Intel Core i5-7500, 6 GB RAM, 3 GB VRAM, DirectX verze 11 a 3 GB volného místa na pevném disku.