Světlo světa spatřil první videodeník, ve kterém se britské studio Ninja Theory zaměřuje na proces vývoje očekávané akční adventury Senua's Saga: Hellblade 2.

V téměř devítiminutovém deníčku se podíváme na Island. Tvůrci tenhle severský ostrovní stát procestovali a během 11 dnů připravili řadu záběrů, aby mohli vytvořit herní svět. Ve videu vidíme fáze skenování i následné zpracování výsledného materiálu.

Autoři si dali za cíl vytvořit co nejrealističtější zážitek. Chtějí hráčům přinést atmosféru Islandu a při hraní je nadchnout. V Ninja Theory jdou opravdu daleko a mimo jiné řeší i to, kam dopadne ptačí trus v závislosti na terénu, letových drahách a podobně. Dříve jsme informovali také o nezvyklém filmovém anamorfním efektu.

Hellblade: Senua's Sacrifice bylo po stránce atmosféry skvělé. Teď Ninja Theory patří pod Microsoft a díky podpoře a penězům si mohou vývojáři dovolit více „kouzlit“.

Senua's Saga: Hellblade 2 nemá stanovené datum vydání. Na konci loňského roku však hra prošla důležitým milníkem při vývoji; skončil motion capture. S ohledem na tohle se zdá, že druhé dobrodružství keltské válečnice Senua je nejblíže po Starfieldu. Hry Fable, Perfect Dark a Everwild podle dostupných informací tímto milníkem ještě neprošly. Další prý může být Avowed od Obsidianu.

Ať už to bude jakkoliv, všechny míří na Xbox Series X/S a PC. Dostupné budou také v předplatném Game Pass.