Prvních 15 screenshotů z chystaného remasteru thrilleru spisovatele Alana Wakea. Podívejte se, jak finské studio Remedy vylepšilo hru, která vyšla před 11 lety.

Obrázky pocházejí z internetového obchodu Amazon, který je předčasně zveřejnil. Cenu za remaster uváděl ve výši 24,99 liber (v přepočtu 744 Kč), což naznačuje, že se Alan Wake Remastered bude prodávat za velmi sympatickou cenu.

Abyste si udělali lepší představu o tom, jak bude Alan Wake Remastered po grafické stránce vylepšen, máme pro vás porovnání jedné scény:

Remaster bude mít vylepšenou a zdokonalenou grafiku. Samozřejmostí jsou propracovanější 3D modely a textury ve vyšším rozlišení. Vývojáři mluví o implementaci několika vybraných vylepšení nové generace. Dnešní obrázky naznačují využití ray-tracingu. Očekáváme ho u PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze.

Potvrzen je také bezplatný upgrade z PS4 na PS5 a z Xbox One na Xbox Series X/S.

Oficiálně máme Alan Wake Remastered očekávat na podzim letošního roku pro PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 a PlayStation 5. Neoficiálně se delší dobu mluví o 5. 10. 2021. Exkluzivitu na PC verzi má Epic Games Store.

Dnes večer prý bude zveřejněn trailer, pravděpodobně tedy po desáté hodině večerní na PlayStation Showcase.

Připomeňme si příběh, který Remedy zachovají: Alan Wake je akční psychologický thriller, zhostíte se v něm role úspěšného spisovatele, který se však dlouhodobě potýká s nedostatkem inspirace. Společně se svou manželkou se proto vydává za odpočinkem do malého města, kde však jeho žena za podivných okolností zmizí. Hra Alan Wake, zasazená do zdánlivě idylického městečka Bright Falls v americkém státě Washington, vtáhne hráče do napínavého, filmového světa, který hráčům umožňuje prozkoumat nebývale realistická a interaktivní prostředí. Alan Wake je rozdělen na řadu epizod, podobně jako detektivní televizní seriál, přičemž téměř v každé epizodě dojde k nečekanému zvratu v poutavém a napínavém příběhu, jakož i k odhalením stran Alanovy osobnosti.

Hráči budou rozplétat strhující příběh jednáním s propracovanými postavami, unikátním řešením problémů a intenzivními souboji s těmi nejtemnějšími nepřáteli. Chce-li Alan Wake přežít v tomto děsivém světě, ve kterém jsou hranice mezi skutečností a fikcí silně rozmazané a nejasné, musí používat celou řadu zbraní, včetně toho nejmocnějšího spojence proti temnotě – světla.