Electronic Arts při prezentaci ukázala první „gameplay“ záběry z Battlefieldu 7 a přinesla další dva artworky. Fanoušci mezitím rozebrali první obrázek, aby zjistili, jaké město na něm hoří.

První záběry z nového Battlefieldu se objevily během tříhodinové prezentace Dne investorů. EA demonstrovala nový nástroj, který dokáže vytvářet mapy a měnit pravidla hraní podle příkazů uživatele. Právě během této části investoři viděli záběry na mapě s kartony.

YouTuber jackfrags si správně všiml, že animace vojáků a modely zbraní nepocházejí z předchozích dílů Battlefieldu. Je nepravděpodobné, že by kvůli prezentaci někdo tvořil nové animace a modely. Z toho důvodu usuzuje, že pocházejí z připravované hry.

Zajímavé jsou také dva nové artworky a zjištění fanoušků. Ti rozebrali první artwork a podle nich na něm hoří Gibraltar. Myslí si to mimo jiné TacticalBrit a jako důkaz nabízí tři orientační body a porovnává je se skutečností. Podle něj dává Gibraltar ve fiktivním konfliktu smysl, tvoří totiž strategický most mezi Evropou a Afrikou.

Vince Zampella, který dohlíží na vývoj nového Battlefieldu, potvrdil zasazení do moderní doby. Hra se zaměří na bitvy 64 hráčů (32 vs. 32) a vrátí se ke klasickému systému tříd. Více tady.

Pokud byste měli chuť na další spekulace od Toma Hendersona, tak se má hra odehrávat mezi lety 2027 a 2030. Příběhová kampaň se má zaměřit na obrovskou soukromou armádu bojující proti NATO na různých místech po celém světě. Při vydání má být připraveno přibližně 10 map pro multiplayer a speciální Battle Royale mapa s tropickým americkým charakterem. Ta má být údajně součástí bezplatné verze Battlefieldu.