Vince Zampella, zakladatel studií Infinity Ward a Respawn, prozradil první detaily o připravovaném Battlefieldu, který má sérii vrátit na výsluní. Tvůrce původních dílů Call of Duty a Modern Warfare považuje za vrchol střílečky od Electronic Arts éru třetího a čtvrtého Battlefieldu. Z toho důvodu se s novým dílem hodlá vrátit k jádru toho, co je Battlefield, a na těchto základech postavit skvělý díl, jenž bude hráče dlouho bavit.

„Je to nostalgické pro hráče, pro mě, dokonce i pro týmy,“ uvedl Zampella pro IGN a přinesl první artwork. Na něj vidíme město v plamenech a bitvy na zemi, ve vzduchu i na moři.

Zampella americkému serveru potvrdil, že hra bude zasazena do moderní doby a nenabídne rozsáhlé bitvy pro 128 hráčů, které jsou doménou méně úspěšného Battlefieldu 2042. Místo nich se zaměří na 64 hráčů (32 vs. 32). Opouští také nepopulární systém specialistů ve prospěch klasického systému tříd.

„Vytváříme tedy něco, co se více podobá předchozím Battlefieldům,“ prohlásil s tím, že raději bude mít pěkné, husté a dobře navržené herní prostory místo obrovských bojišť. „Některé z nich jsou opravdu dobré. Nemůžu se dočkat, až je uvidíte,“ dodal Zampella.

Nový Battlefield je označován za jeden z nejambicióznějších projektů v historii EA. Na hře pracují týmy DICE, Motive, Ripple Effect a Criterion. Společně tvoří příběhovou kampaň pro jednoho hráče a multiplayerové bitvy. Neoficiálně se říká, že vedle klasického multiplayeru bude Battle Royale.

V současné době nevíme, kdy hra vyjde. Zampella uvedl, že někteří hráči si hru budou moci vyzkoušet příští rok v rámci komunitního programu. Je dost možné, že v roce 2025 také Battlefield vyjde. Důležitá je ještě jedna informace, na začátku letošního roku vstoupila hra do plné produkce.