Někdo porušil embargo. Na internetu se objevily první gameplay záběry z Assassin's Creed Mirage. Než se začnete příliš radovat, tak jde o dvousekundové video. V něm hlavní hrdina Basim běží městem. Záznam je bohužel nekvalitní, na jeho základě lze jen těžko posoudit úroveň vizuální stránky.

Fanoušci jsou přesto potěšeni a všímají si menších detailů. Poukazují na hýbající se látku při běhu Basima a na prach, který se zvedá ze země. Asasín pravděpodobně běží Bagdádem 9. století, kde se Mirage bude odehrávat.

Dle informací, které jsou k dispozici, tak Assassin's Creed Mirage bude menší než předešlé díly, vrací se ke kořenům série, zaměřuje se více na stealth a vynechává rozsáhlý RPG systém z Origins, Odyssey a Valhally.

Spekulace hovoří pouze o asi 15 dovednostech k odemčení a několika zbraní. Úkolem údajně bude zlikvidovat 4 hlavní cíle, což Mirage přibližuje prvnímu dílu série. Nejprve bude třeba shromáždit informace a identifikovat tyto cíle.

Také měly téměř zmizet veškeré mytologické prvky, takže v bojích už nemáme mít k dispozici žádné božské schopnosti. Basim začne jako obyčejný zloděj, který narazí na artefakt První civilizace. Vrátit se má systém reputace, díky němuž budou strážci postupem času vůči Basimovi stále podezřívavější, a systém frakcí. Ten umožní rekrutovat zloděje a žoldáky stejně jako to dělal Ezio.

V několika scénách se máme podívat do současnosti, ale nebude možné výběr postavy a dialogů, které by měly vliv na příběh. Zpět je také orel a jeho vize. A co se mapy týče, tak se máme dočkat pouze města Bagdád a jeho okolí. Nic víc.

Hráči se nejvíce obávají skutečnosti, že Ubisoft původně Mirage plánoval jako DLC pro Valhallu a až později ho změnil na samostatnou hru. Tyto nové spekulace přinesl známý francouzský YouTuber od svého zdroje.

Tak uvidíme, zda je tohle vše pravda. K plnohodnotnému odhalení Assassin's Creed Mirage by mělo dojít nejpozději 12. 6. 2023 na Ubisoft Forward. Vydání hry je údajně plánováno na říjen pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.