Akční Control od Remedy Entertainment si na svou stranu získal mnoho hráčů svou hratelností a záhadným světem, ve kterém je jen máloco tak, jak se skutečně zdá a my jsme hře v recenzi dali zasloužených 9 bodů z 10. Od vydání vyšel bezplatný přídavek Expeditions a co nevidět k nám dorazí první příběhové, placené rozšíření s názvem The Foundation. Tedy co nevidět pro hráče na PC a PS4. Ti se na DLC mohou těšit už 26. 3. Majitelé hry na Xboxu One si budou muset počkat tři měsíce až do 25. 6.

Vir jménem „agresivní exkluzivity pro multiplatformní tituly” zjevně nově postihl právě i Control a z dříve avizované exkluzivity pro PlayStation 4 na zhruba jeden měsíc se stala exkluzivita pro PS4 a PC na čtvrt roku.

Samotné DLC nás každopádně zavede do jeskyní v základech Oldest House, mj. ve snaze najít Helen Marshall. Během samotného pátrání se máme dozvědět nejenom o jejím zmizení, ale také něco víc o tajemné Board. Dojde také na bezplatný update, který do hry přidá upgrade Shield Rush, možnost znovupřiřazení schopnostních bodů a řadu quality of life úprav, zejména pak vylepšení mapy.