Ani čtyři různé protipirátské ochrany nezabránily tomu, aby crackerka EMPRESS obešla zabezpečení hry Resident Evil 4 Remake a vytvořila funkční crack. To současně znamená prolomení nejnovější verze Denuva.

Capcom u Resident Evil 4 Remaku použil Denuvo V18 společně s Denuvo SecureDLC V2, vlastní Anti-Tamper a VMProtect. Stejně jako v předešlých případech, tak i v tento crack neodstraňuje Denuvo, ale nechá ho běžet v pozadí.

Začátkem tohoto roku jsme psali, že v roce 2022 neochránilo Denuvo pouze jednu hru z celkových 36. Crackeři si vybrali akční survival Dying Light 2 Stay Human od Techlandu. Denuvo v tom roce bylo použito také v titulech FIFA 23, F1 22, Monster Hunter: Rise, Sniper Elite 5, The Callisto Protocol, Sonic Frontiers, Gotham Knights, Need for Speed Unbound, Marvel's Midnight Suns, Total War: Warhammer 3 nebo Two Point Campus. Některé z nich už byly v průběhu cracknuty.

Letos to vypadá hůře. Denuvo bylo prolomeno v Hogwarts Legacy a teď taky v Resident Evil 4 Remake. Proslýchá se, že crackeři našli nový způsob, jak efektivněji a rychleji zabezpečení obejít. Uvidíme, zda se jim to povedete také v případě dalších novinek, mimo jiné v Dead Island 2 a Star Wars Jedi: Survivor.

Denuvo Anti-Cheat se objevil v roce 2019 od rakouské společnosti Denuvo Software Solutions GmbH. a od té doby je ochrana zdokonalovaná. Nadále se ale objevuje na Denuvo kritika ohledně vyššího zatížení procesoru, což má vliv na snímkovou frekvenci.