Během pátečního streamu k očekávanému remaku Metal Gear Solid Delta: Snake Eater se Noriaki Okamura vyjádřil, že by rád znovu spolupracoval s Hideem Kojimou, autorem celé série. Okamura je producent remaku a stejnou funkci zastával i na Metal Gear Solid: Portable Ops nebo negativně přijatém Metal Gear Survive. Podílel se ale i na jiných dílech špionážní série.

Pokud mluvím za sebe, nic bych nechtěl více než znovu spolupracovat s panem Kojimou a celým týmem. Byl by to sen,“ svěřuje se Okamura. Upozorňuje, že nemluví za celou společnost. Vztahy mezi vydavatelem Konami a Hideem Kojimou nejsou pravděpodobně příliš dobré. Okolnosti jeho odchodu z Konami stále nejsou přesně známé, ale měly za následek například zrušení hororu Silent Hills, jehož demo zaznamenalo masivní úspěch, nebo podle mnohých nedokončené vydání Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

V loňské kolekci Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 bylo jeho jméno opomíjené ve všech dokumentech popisujících vývoj daných her. Podle Okamury se tato situace ale nebude v remaku třetího dílu opakovat. „Panu Kojimovi a celému původnímu týmu budou přiznány zásluhy za práci na originále,“ potvrzuje ve stejném streamu. Dodal ale také, že kredit byl Kojimovi uznán už ve zmíněné kolekci, což, jak jsme si ukázali, je zavádějící. Ale ano, slavné „A Hideo Kojima Game“ ve hře najdete.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater vyjde kromě Playstationu 5 i na Xbox Series X/S a PC. Přesné datum potvrzené není, ale úniky naznačují, že by tak mohlo být 17. listopadu/novembra tohoto roku, tedy na 20. výročí vydání originálu. Příběhově jde o první díl celé série zasazený do období studené války.