Blizzard pokračuje v masírce, aby co nejvíce hráčů nalákal na Diablo IV. Osobně bych řekl, že skvěle zafungovala poslední veřejná beta, i když ji ve větší míře zastínilo vydání Switch exkluzivity The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Každopádně v Blizzardu nechtějí nic podcenil a prozrazují další důležité informace.

Z nového vývojářského deníčku s klíčovými členy týmu Diabla 4 jsme se dozvěděli, že hlavním cílem bylo vytvořit hru, jež osloví jak stávající fanoušky, tak nováčky. Důležité také bylo vrátit se k temným kořenům série. Podle herního ředitele Joea Shelyho zašli tak daleko, že Diablo 4 přinese nejtemnější příběh, který kdy ve studiu vytvořili.

Příběh Diabla IV se odehrává zhruba 50 let po událostech ve hře Diablo III: Reaper of Souls, kdy byla polovina obyvatel vyhlazena archandělem smrti Mathaelem. V těchto letech došlo k nemalým změnám v populaci a převládajících frakcích napříč křehkým světem, což se odrazí i v příběhu.

Navíc se vrátila démonka Lilith a Sanctuary se zmítá v chaosu. Lilith tento svět stvořila společně s andělem Inariusem, ale časem mezi nimi došlo k neshodám a střetům, které pravděpodobně povedenou k další válce mezi dobrem a zlem. Jak ale Lilith přesně ovlivní svět, to se teprve ukáže.

Už dnes je ale jisté, že o budoucnosti světa rozhodneme my hráči. Tvůrci nás mimo jiné lákají na setkání se známými postavami z předchozích dílů série. To je samo o sobě pro fanoušky lákavé.

Diablo 4 vyjde 6. 6. 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší edici, tak se do hry dostanete o čtyři dny dříve.