Dobré ráno. Virtuální mapa Night City z Cyberpunku 2077 s přehledem všech aktivit. Conan Chop Chop znovu odložen. Premiéra rebootu filmové série Resident Evil. Command & Conquer Remastered Collection v EA Play.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nuda v GTA Online. Hráči se těšili na největší aktualizaci multiplayerové části Grand Theft Auto V. Rockstar Games vnadili na zcela nový ostrov Cayo Perico a nový heist. Když se první hráči na ostrov předevčírem podívali, tak byli zklamáni. Návštěva ostrova probíhá jen v uvozovkách. Po ostrově není možné se volně pohybovat, pouze v rámci misí a úkolů. Vývojáři tvrdí, že později bude možné se na ostrov vrátit. Tak uvidíme. Bezplatná aktualizace přináší také více než 250 skladeb v nových rozhlasových stanicích a nové zbraně.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Daniel Vávra byl ze začátku zmaten. Pak si ale hru užil

- GOG.com u příležitosti slev rozdává PC verzi Prison Architect. Na získání hry máte v době vydání tohoto článku méně než 60 hodin. Co se slev týče, tak například GOTY edice Zaklínače 3 stojí 15 eur, kompletní edice klasiky Heroes of Might and Magic 3 je za 2,49 eur, Disco Elysium za 23,99 eur, Control Ultimate Edition za 19,99 eur, Diablo + Hellfire za 7 eur, Warcraft I a II Bundle za 10,59 eur a české Kingdom Come: Deliverance v Royal Edition za 19,99 eur.

- Piggyback vytvořili virtuální mapu Night City z Cyberpunku 2077, kde najdete přehled všeho, co otevřený svět této hry nabízí. Nechybí ani šikovné vyhledávání.

- Conan Chop Chop znovu odložen. Hack and slash akce až pro čtyři hráče nestíhá vyjít do konce letošního roku. Funcom nyní titul plánuje na začátek roku 2021. Kreativní ředitel Joel Bylos tvrdí, že kdyby Conan Chop Chop vydali letos, tak by ve hře byla jen polovina roztomilých prasat. Bez nich ale nelze hru vydat.

- Na reboot filmové série Resident Evil se máme v kinech těšit od 9. 9. nadcházejícího roku. Datum premiéry předčasně odhalilo německé studio Constantin Film na svých stránkách. Tohle studio spolupracuje s Capcomem a podílí se na filmových efektech.

Přečtěte si také: Nová konzole od SNK, Británie možná zakáže drahý přeprodej

- Zimní radovánky ve Valorantu. Konkurence Counter-Striku od Riot Games byla vylepšena patchem 1.14. Ten přinesl nový mód Snowball Fight a s ním koulovačku na zrenovované mapě Icebox s vánoční tématikou. Režim bude dostupný až do 29. 12. 2020.

- Ubisoft v rámci Google Stadia spustil předplatné Ubisoft + a přidal možnost si zakoupit hry Assassin's Creed Origins, Syndicate a Unity.

- Středověká rubačka For Honor byla vylepšena pro PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Ubisoft si posvítil nejen na nové grafické prvky, ale také na možnost vychutnat si boje v rozlišení 4K na PS5 a Xbox Series X a 1080p na Xbox Series S. Na všech konzolích zvládá hra 60 snímků za sekundu. Součástí aktualizace je také nový hrdina Gryphon, známý veterán, který se vrátil.

Přečtěte si také: Amanita Design chystají psychedelický horor Happy Game

- Vánoční dáreček si přichystalo také české studio SCS Software. Pro hráče Euro Truck Simulatoru 2 má dnes vyjít aktualizace pro Cabin Accessories DLC. Ta umožní si ještě více přizpůsobit kabinu kamionu různými předměty. Dojde také ke spuštění nové sezónní události. S největší pravděpodobností se budou vozit vánoční dárečky.

- Předplatné EA Play na PC (dříve Origin Access) obohaceno o Command & Conquer Remastered Collection. Jde o kolekci remasterovaných her Command & Conquer a Red Alert, včetně rozšiřujících balíčků, přepracovaného multiplayeru, modernizovaného uživatelského rozhraní, editoru map, bonusové galerie nevydaných FMV záběrů a podpory modifikací. Kolekce vyšla teprve letos v létě.