Dobré ráno. SnowRunner má modifikace na konzolích. EA Play pro PC Xbox Game Pass se zpožděním. Vánoční svátky v Ghostrunneru. Grand Theft Auto Online výrazně rozšířeno a další zprávičky z herního světa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Japonská společnost SNK, která se proslavila konzolí Neo-Geo, oznámila, že na rok 2021 připravuje novou herní konzoli. „Těšte se na nový produkt, který splní potřeby konzolových her a vášeň herních fanoušků,“ dodává stručná tisková zpráva. Pravděpodobně tedy nepůjde o retro konzoli, ale o nějakou novinku. Dříve se spekulovalo, že SNK koupil princ Saúdské Arábie. Tato informace dosud nebyla potvrzena.

- Velká Británie chce do budoucna zakázat přeprodej herních konzolí a počítačových komponentů za ceny výrazně vyšší, než je doporučená maloobchodní cena výrobce. UK tímto návrhem reaguje na skupiny překupníků, kteří skoupili konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S, aby na nich vydělali. V Británii navíc vznikl gang, který vykrádá kurýry a dodávky přepravující nedostatkové zboží, a to rovnou za jízdy. Od začátku letošního roku je hlášeno 27 takových případů.

Přečtěte si také: Prioritou u Cyberpunku 2077 byl počítač a konzole nové generace

- Pro Project Cars 3 vyšel dodatečný balíček Style Pack. Přidá tři nové vozy: Lamborghini Sian FKP 37, Ferrari SF90 Stradale a Hennessey Venom F5. Pro všechny hráče je pak zdarma dostupná trať Bahrain International Circuit se čtyřmi verzemi.

- DiRT 5 konečně bude podporovat volanty napříč všemi platformami, včetně Xboxu One a PS4. Aktualizace 2.00 si posvítila také na řadu chyb a problémů s optimalizací. Od včerejška je patch dostupný na PC a během tohoto týdne dorazí na konzole PlayStation a Xbox. Potěšit vás může také bezplatné DLC se zimními radovánkami.

- Na poslední chvíli došlo k odkladu spuštěné služby EA Play v rámci předplatného Xbox Game Pass pro PC. Nyní je přidání katalogu her od Electronic Arts, včetně Star Wars Jedi Fallen Order, v plánu na rok 2021.

- Survival Green Hell se v předběžném přístupu rozrostl. Hráči nyní mohou sázet stromy s cílem doplnit vegetaci. Začátkem příštího roku přijde na řadu režim The Spirits of Amazonia a také verze pro konzole PlayStation a Xbox.

- Vánoční svátky v Ghostrunneru jsou ve znamení Winter Packu a hardcore režimu. Pokud vám nestačil první průchod, můžete se znovu pokusit vylézt na věž. Tentokrát ale budou výzvy mnohem obtížnější a nepřátelé nebezpečnější. DLC obsahuje zase katanu Cold Wave a šarlatovou rukavici Cold Blood, koupit si ho budete moci od 17. 12. za 1,99 eur. V ten den bude dostupný i hardcore mód pro PC, PS4, Xbox One a Switch.

- Konzolové verze SnowRunnera začaly podporovat modifikace. Hráči si mohou stáhnout výtvory komunity a obohatit si zážitek o nové stroje a vybavení. K dispozici má být 5 400 modu a každý den se mají objevit tři nové.

- Společnost Square Enix si v Japonsku, USA a Evropě zaregistrovala ochranou známku Chocobo GP. Značka Chocobo Grand Prix pak byla registrována pouze pro asijský trh. V roce 1999 na první PlayStation vyšel titul Chocobo Grand Prix. Je možné, že Square Enix chtějí hru oživit. Někteří se domnívají, že by značka mohla souviset s Final Fantasy XIV nebo Final Fantasy XI. Jiní věří, že Chocobo GP se stěhuje na mobilní platformy a arkádové automaty.

Přečtěte si také: Unikl Resident Evil Village, nový projekt CD Projektu, kritika Medal of Honor

- Hráči Grand Theft Auto V si v multiplayeru mohou od včerejška užívat zbrusu nový ostrov Cayo Perico a s ním spojené nové heisty. Jde o největší aktualizaci pro gangsterskou akci od dob jejího vydání. Majitelé PS4 a PS5 navíc do 30. 12. 2020 nemusejí mít PlayStation Plus u GTA Online.