Život Assassin's Creed Mirage po půl roce od vydání končí. Ubisoft už neplánuje žádné velké aktualizace, které by přidaly nový obsah, natož placený přídavek.

Francouzská společnost je spokojena s tím, že do Mirage přidala New Game Plus a obtížnost s trvalou smrtí. Nyní se soustředí na budoucnost v podobě výletu do feudálního Japonska v obrovském akčním RPG Assassin's Creed s pracovním názvem Red a poté na zastávku ve střední Evropě 16. století v poněkud lineárnějším a temnějším dobrodružství zaměřeným na hon na čarodějnice.

To ale neznamená, že se jednoho dne do Bagdádu a podobných míst nemůžeme vrátit. Stéphane Boudon, šéf vývoje Mirage, si při Reddit AMA nechal otevřená vrátka: „Máme nápady, jak bychom mohli příběh Basima rozšířit, ale dnes není pro Mirage plánován žádný obsah po uvedení na trh.“ Poté dodal, že budou nadále sledovat a naslouchat zpětné vazbě hráčů.

Důležitá je jedna věc: v Ubisoftu jsou nadšeni přijetím Mirage. Tudíž bychom se jednoho dne mohli vrátit a zjistit, jak příběh pouličního zlodějíčka Basima pokračoval, než se objevil v Assassin's Creed Valhalla jako mentor Eivora, hlavní postavy vikingského dobrodružství.

„Vyprávění příběhu o dospívání Basima nás velmi bavilo, takže ano, rozhodně máme o této postavě ještě hodně co říct. Na druhou stranu, vytvářet hru s tolika omezeními je obtížné a jako tým bychom rádi prozkoumali nové obzory a dostali více tvůrčí svobody,“ vysvětlil Boudon.