Dnes během speciální akce ve Warzone došlo k plnohodnotnému představení Call of Duty: Modern Warfare 3. Pokračování měkkého restartu prvního a druhého Modern Warfare sází na nostalgii a přinese obrovské množství obsahu z původního Modern Warfare 2 z roku 2009 a oblíbený kooperativní Zombies režim.

Máme zkrátka potvrzeno, že původně byla tahle hra zamýšlena jako dodatečný balíček pro loňské a úspěšné Modern Warfare 2, ale později se Activision rozhodl udělat z toho samostatnou hru za plnou cenu a do vývoje zapojil Infinity Ward, Sledgehammer Games i Treyarch. Výsledkem je, že multiplayer zahrne všech 16 startovních map z původního Modern Warfare 2 z roku 2009.

Mapy měly být modernizovány a budou se na nich odehrávat nové módy, mimo jiné Hardpoint a Kill Confirmed. Doplní je 3 zbrusu nové bitevní mapy, což jsou rozsáhlé lokace, na kterých se bude bojovat v režimech Ground War a Invasion.

Společnost láká rovněž na návrat klasického chování mini-mapy, kde červené tečky ukazují, kdy protivník střílí ze zbraně bez tlumiče. Vrací se také hlasování o mapě, rychlejší ADS (aim down sites) ze skluzů a zvýšené zdraví pro delší čas na zabití.

Oznámen je nový mód Cutthroat s boji 3v3v3 na základních mapách. Když jsme u nich, tak po vydání má Modern Warfare 3 obdržet dodatečnou podporu zahrnující více než tucet nových základní map 6v6. Také si hráči Modern Warfare 2 z roku 2022 budou moci do letošního dílu přenést velkou část vybavení, včetně zbraní a operátorů.

Příběhová kampaň pro jednoho hráče bude pokračovat přesně tam, kde Modern Warfare 2 skončilo. Ruský ultranacionalista Vladimir Makarov vtáhne Task Force 141 (Price, Soap, Ghost, Gaz a další) do nového konfliktu. Dočkáme se rozsáhlejších map s mnoha cestami a možnostmi, jak splnit cíl. To má posílnit rozhodnutí hráče, ale v praxi to bude asi znamenat jen to, že si rozhodneme o přístupu (stealth vs. masakr).

Na závěr zombíci. Studio Treyarch připravilo známé parkoviště Burger Town na Blízkém východě. Aby to nebylo jen to stejné, tak je mód obohacen o mechaniku PvE extrakce, takže si vytvoříte družinu a postavíte se „největším nepřátelům v historii Call of Duty“. Prý má jít o nadpozemský příběh Dark Aether se spoustou tajemství.

Veřejná beta (zatím bez data) bude na všech platformách zdarma, přičemž hráči, kteří si hru předobjednají, získají předčasný přístup. Hráči, kteří si Modern Warfare 3 digitálně předobjednají, získají také přístup do kampaně až týden před vydáním hry.

Call of Duty: Modern Warfare 3 vyjde 10. 11. pro PC (přes Battle.net a Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.