Nightdive Studios hlásí mírné zpoždění předělávky kultovní first-person akce Turok 3. Hra pod názvem Turok 3: Shadow of Oblivion Remastered vyjde na počítače a současné konzole o několik týdnů později.

Původně měl titul dorazit 14. 11. tohoto roku. Nyní jsou verze pro PC (Steam), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch plánovány na 30. 11.

Od Nightdive Studios jsme si v minulých letech mohli zahrát remastery předchozích dvou dílů klasické série, která vyšla na N64. Všechny tři hry jsou oživeny v enginu KEX a umožňují nám si vychutnat akci v rozlišení 4K při 120 snímcích za sekundu. Vývojáři vylepšili hratelnost, přidali textury ve vysokém rozlišení, vylepšili nasvícení, vizuální efekty a další části grafiky, včetně prostředí, modelů postav a modelů zbraní. Podobným způsobem tento tým remasteroval tituly Shadow Man, Blade Runner, Star Wars: Dark Forces nebo System Shock.

Hráče na Switchi potěší, že jejich verze bude mít volitelné ovládání Motion/Gyro a Gamepad rumble.

Připomeňme, že ve třetím Turoku si vyberete mezi dvěma hlavními hrdiny: Josephem a Danielle Fireseedovými, sourozenci hlavního hrdiny Joshuy Fireseeda ze hry Turok 2: Seeds of Evil. Společně se musí postavit antagonistovi Oblivionovi a jeho stoupencům, masožroutům, poté, co byl jejich bratr údajně zabit jejich rukou.