Očekávané DLC pro Cyberpunk 2077, označené jako Phantom Liberty, si budou moct natěšení fanoušci užít už 26. září. V souvislosti s jeho vydáním doporučuje Filip Pierściński, hlavní programátor scén v CD Projektu RED, aby hráči na PC prověřili schopnosti chladicího systému svého procesoru.

Cyberpunk 2077 se už od samého vydání považuje za takový novodobý Crysis. Vedle syntetických benchmarků se jako prostředek pro zhodnocení výkonu počítačového hardwaru, zejména grafických karet, často používá právě tento titul. Pracuje totiž s pokročilými grafickými efekty, hlavně v oblasti ray-tracingu, které vytváří působivé a oceňované prostředí.

Pierściński v novém příspěvku na platformě X uvedl, že rozšíření Phantom Liberty a nadcházející obsáhlé aktualizace 2.0 se chystá využít všechny prostředky, jimiž váš počítač disponuje. V praxi to má znamenat, že na osmijádrových procesorech lze očekávat přibližně 90% zatížení. Abyste ušetřili svůj čas a prověřili stabilitu sestavy, máte své CPU vystavit zátěžovým testům typu Cinebench, doporučuje vývojář.

Původní příspěvek na sebe nepochybně upoutal velké množství pozornosti a leckteré hráče možná i trochu vystrašil. V dalším postu pak Pierściński upřesnil, že jeho záměrem bylo „upozornit na nutnost údržby chladicích systémů a jejich pravidelné kontroly.“ Slibuje, že vám Cyberpunk 2077 po aktualizaci na verzi 2.0, a dokonce ani s rozšířením Phantom Liberty, počítač neusmaží. Hra má prý běžet skvěte, pakliže máte v počítači komponenty doporučené systémovými požadavky hry. Podívat se na ně můžete níže. Právě kvůli expanzi byly nároky zvýšeny, jak jsme vás dříve informovali zde.

Jednou z klíčových novinek, kterých se hráči v rámci bezplatného updatu na verzi 2.0 dočkají, je přepracovaný systém policie. Ten se dle popisu samotných vývojářů zdá být výrazně lépe fungující. Podrobnosti si můžete přečíst v našem samostatném článku.

Aktualizace i příběhové rozšíření Phantom Liberty budou k dispozici pouze pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Majitelé starších konzolí se tak k novému obsahu nedostanou.