Zkušení hráči série F1 od Codemasters mohou začít pitvat první gameplay video z F1 23. To přináší nejen první záběry z hraní, ale také přehledně shrnuje novinky, které letošní ročník přinese.

Nově si budete moci nastavit 35% vzdálenost závodu. Má jít o dokonalou rovnováhu mezi krátkými a dlouhými variantami závodu, přičemž se stále dodržuje pravidlo povinných zastávek v boxech.

Změněna a vylepšena měla být fyzika, což doprovází lepší ovládání monopostu, které má být výsledkem zpětné vazby od skutečných týmů F1 a jezdců, s nimiž tvůrci spolupracovali.

Samozřejmě jsou tady nové okruhy, jež jsou součástí letošního kalendáře Formule 1. Konkrétně městský okruh v Las Vegas a okruh Losail v katarském Dauhá. Mezi okruhy, které nejsou součástí sezóny 2023, ale budou ve hře jsou Circuit Paul Ricard (Francie), Shanghai International Circuit (Čína) a Algarve International Circuit (Portugalsko) - známější jako Portimão. Na těchto tratích budete moci jezdit v různých herních režimech.

Poprvé od F1 2014 se vrací červené vlajky; aktivují se při velké havárii nebo nebezpečných povětrnostních podmínkách. V takovém případě se monoposty vrátí do boxů.

V neposlední řadě nesmíme zapomenout na návrat příběhového režimu Braking Point. O něm jsme se detailně rozepsali zde.

F1 23 vyjde 16. 6. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Mají digitální Champions Edition si budete moci zahrát o tři dny dříve (13. 6.).