Nová verze legendárních Bulánků se z počítačů stěhuje na Nintendo Switch. SleepTeam před svátky neusíná a v tomto předvánočním čase oznamuje, že hra bude na Nintendu Switch dostupná už za pár dnů. Potom se dostane na další platformy.

„Pokud jste si doteď lámali hlavu nad tím, jak přežijete všechny ty návštěvy či jak se s blízkými zabavit během dlouhých zimních večerů, odpověď je přímo nasnadě,“ dočteme se v tiskové zprávě. „Bulánci ušli tento rok opravdu dlouhý kus cesty. Agresivní polštáře se ale nezastaví před žádnou překážkou a nezabrzdí je ani vánoční shon, či sváteční pohoda. A proto odsuňte stromek stranou, aby nepřekážel obrazovce a vy jste si mohli už 23. 12. vychutnat trochu drsnější druh pohádek, než jste byli zvyklí.“

„Vydání hry na Nintento Switch je celosvětovou událostí a v přiloženém vydavatelském plánu se můžete podívat, kdy bude hra, ve kterém regionu uvedena do prodeje. V Česku a na Slovensku se dočkáme 23. 12. po půlnoci, a pokud zdobení stromečku, pečení cukroví či mordování kapra není nic pro vás, můžete se pustit do boje s naducanými polštáři, a to až v osmi hráčích u jednoho zařízení.“

Nintendo Switch verze nabídne čtyři prostředí (Pohádka, Továrna, Disco a Pokojíček), čtyři herní režimy (Deathmatch, Team Deathmatch, Boj o vlajku a Elitní trénink) a Knihu historie (11 kapitol o původu a historii Bulánků, z toho 4 krátká videa). Dále Továrnu na hrdiny, rozšířený počet map pro stávající prostředí, achievementy za dosažené úspěchy ve hře a lokální multiplayer až pro 8 hráčů u jednoho zařízení. Bohužel ve Switch verzi zatím nebude online multiplayer.

„Pro online hraní na Switchi vyžaduje Nintendo placené členství. Podmínky stále vyjednáváme a mezitím optimalizujeme komunikaci online,“ vysvětluje studio.

Cena byla stanovena na 10 eur. Kromě základní verze, která je na Steamu zdarma, obsahuje obě placená DLC (Hero factory a Map pack). „Stejně jako na Steamu, tak i pro Nintendo verzi chystáme další obsah,“ prozrazují autoři. Ti mají také spoustu dotazů o dalších platformách. Nyní se zaměří na PlayStation a Xbox. Další platformy budou následovat, včetně Mac, iOS, Android, podpora Steam Decku a Linux.

„Hned začátkem příštího roku se můžete těšit na nová dvě prostředí: Bojiště a Bludiště, která vyjdou na Steamu. Nezapomínáme ani na nové zbraně nebo brutal mód, jen to nejde všechno najednou,“ dodávají s tím, že chystají také kampaň.

OBRÁZKY ZE SWITCH VERZE