Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- České studio Zima software na vývoj sedmého dílu adventury Polda vybralo více než 844 tisíc. Požadovaných 400 tisíc tak bylo hravě překonáno a do konce kampaně zbývá ještě více než měsíc. Hru můžete podpořit zde.

- Toky Game Show 2020 se také přesunulo do online světa. Pořadatelé mají v plánu online konference ve dnech od 23. do 27. září. Slíbené nám jsou novinky a představení od téměř 200 společností, a dokonce i online turnaje.

- Na Spotify, Apple Music / iTunes, Amazon Music a YouTube Music najdete soundtrack z Command & Conquer Remastered Collection. Celkem jde o 46 skladech z Tiberiuan Dawn a 51 skladeb z Red Alert.

- 1. července vyjde první dodatečný balíček pro Minecraft Dungeons. Jungle Awakens zahrne tři nové příběhové mise, nové brnění, zbraně a artefakty. Krom toho také nové moby.

- Spousta hráčů si při hraní Zaklínače 3 zvolila polský dabing. Pokud máte chuť to samé učinit také u Cyberpunku 2077, tak si můžete poslechnout polský dabing u nejnovějšího traileru nazvaného The Gig. Ten měl premiéru minulý týden.

- Bleeding Edge, multiplayerová bojovka od studia Ninja Theory a Microsoftu, to má asi za sebou. Dle SteamDB ji na Steamu hraje jen kolem 50 hráčů, což je na podobný titul opravdu málo. Nutno podotknout, že Bleeding Edge je dostupný také v Xbox Game Passu pro Xbox One a Windows 10. Na Steamu ale pšenka tomuto titulu nekvete.

- Společnost Square Enix představí nové hry v červenci a srpnu. Původně je plánovala ukázat na červnové E3, ale ta byla zrušena a my jsme mohli vidět pouze Project Athia na konferenci PS5 od Sony. Jednotlivé hry mají být oznámeny individuálně.

- Na Twitteru už je připraven kanál pro Fable. V současné době je zamknutý, ale vše nasvědčuje tomu, že se během července dočkáme oficiálního oznámení ze strany Microsoftu. Podle spekulací by mělo jít o restart značky a na starost vše má studio Playground Games, které je podepsáno za sérií Forza Horizon a v roce 2018 ho Microsoft koupil a rozšířil na dva týmy.

- Xbox Series S má mít stejný procesor jako Xbox Series X. Rozdíl mezi oběma konzolemi má být ve výkonu grafického čipu - Xbox Series X má 12 teraflopů a Xbox Series S má mít údajně 4 teraflopy. Xbox Series S má cílit na hraní v rozlišení 1080p až 1440p, zatímco Xbox Series X na 4K. S novými spekulacemi přišel Tom Warren z magazínu The Verge.

- Recenze na Ghost of Tsushima mohou vyjít 14. července v 16:00, hra samotná spatří světlo světa 17. téhož měsíce. Fanoušci mezitím vytvořili svou edici PS5. Povedla se jim, co myslíte?