Ubisoft na to jde poněkud svérázně. V rozhovoru pro New York Times se Yves Guillemot z Ubisoftu, po boku dalších vývojářů jako třeba Swena Vincke z Larian Studios, vyjádřil o tom, jaká má pandemie koronaviru vliv na herní scénu.

Z úst Yves Guillemota ovšem padla zajímavá slova. Dle něho nemá Ubisoft problém nadále oddálit vydání svých chystaných her (jmenovitě Watch Dogs Legion, Gods & Monsters, Rainbow Six Quarantine a případně možná i prozatím neoznámeného nového dílu Assassin's Creed a dalších titulů v přípravě), pokud next-gen konzole od Microsoftu a Sony nestihnout vyjít letos.

[Sony a Microsoft] nám umožnili nadále používat jejich dev kity k vývoji her pro next-gen konzole. [V důsledku pandemie, karantény a pracování z domova] nevidíme zásadní dopad na náš výkon, ale jsme v kontaktu se všemi našimi partnery, a pokud se budeme muset nějak zařídit, abychom udělali to nejlepší pro ně a naše hráče, tak to uděláme,” řekl v rozhovoru aktuální ředitel Ubisoftu.

Podle VideoGameChronicle je konkrétně Watch Dogs Legion plánovaný jako launch titul pro next-gen konzole. Což nadále potvrzuje, že by odložení konzolí znamenalo i odložení této hackerské akce. Sony se ovšem už několikrát vyjádřila, že k odložení PlayStation 5, i přes možné problémy, nedojde a Microsoft je na tom se svým Xbox Series X podobně.