Pozornost CD Projektu RED a fanoušků Cyberpunku 2077 se v současné době upíná k prvnímu a zároveň posledním příběhovému rozšíření. Phantom Liberty bude detailně odhaleno už zítra večer na Summer Game Festu. V polské společnosti ale nezahálí a drží se plánu, že od příštího roku chtějí pracovat paralelně na dvou velkých projektech.

Jedním bude Zaklínač, jenž odstartuje novou trilogii na Unreal Enginu 5, a druhým přímé pokračování Cyberpunku 2077. To bude mít na starost nový tým ve Spojených státech amerických pod vedením quest designéra Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077 Paweła Saska. Skládat se má z 350 až 500 vývojářů a bude mít podporu od polského týmu. Plně má začít fungovat v roce 2024.

Vývojáři, kteří v současné době pracují na Phantom Liberty se po dokončení své práce přesunou na další hru. Očekává se, že většina začne pracovat na novém Zaklínači.

Nicméně se příliš neradujte. Nový Cyberpunk pod označením Project Orion je ještě daleko. V CD Projektu RED věří, že v roce 2024 titul teprve vstoupí do fáze výzkumu. Potom je tady ještě Project Hader, nová samostatná značka, na které se také pracuje.

Vraťme se ještě k Phantom Liberty. CD Projekt RED oznámil Phantom Tour, které proběhne ve Varšavě, Kolíně nad Rýnem, Tokiu, Pekingu, Soulu, Paříži, São Paulu a Londýně. Podrobnosti se máme dozvědět brzy.