Začátek roku zpříjemníme fanouškům Hollow Knight. Tohle nezávislé 2D dobrodružství od Team Cherry okouzlilo hráče po celém světě. Ti se mohou těšit na pokračování s názvem Hollow Knight: Silksong.

Hra se dočkala rozsáhlého pokrytí v papírovém magazínu Edge, kde studio promluvilo i o budoucnosti. Hlavní postavou bude tajemná princezna Hornet z prvního dílu, jež bude plnit úkoly pro několik NPC postav. Vše bude možné sledovat na speciální nástěnce, která nemá nahradit interakce s NPC, které si hráči pamatují z původního Hollow Knight.

Během úkolů máte pronásledovat vzácná zvířata, řešit starodávná tajemství a hledat ztracené poklady, abyste splnili přání utlačovaných a obnovili naději království. Při tom budete čelit více než 150 zcela novým nepřátelům. Zvířata a lovci, vrahové a králové, příšery a rytíři… Všechny bude nutné porazit.

Sběratelské předměty se vracejí s novým typem stvoření, které bude nutné zachránit: místo housenek z první kapitoly budete muset vysvobodit nějaké blechy uvězněné v nejvzdálenějších koutech herního světa.

Cílem hlavní hrdinky bude dosáhnout vrcholu Citadely, ale hra má obsahovat mnoho dalších lokalit. Tvůrci lákají na objevení zcela nového království. Prozkoumáte korálové lesy, mechové jeskyně, pozlacená města a zamlžená rašeliniště.

Před hraním byste se měli připravit na to, že Hornet ze začátku nebude mít k dispozici všechny své schopnosti. Jinými slovy, Hornet na začátku nové výpravy ztratí mnoho svých schopností. Současně je ale možné přizpůsobovat „Crests“ a snadno je měnit, aby odrážely váš herní styl. Využívat budete například Sting Shards a Pimpillo Bombs.

Přečtěte si také: Temné 2D skákačky, které si musíte zahrát

Team Cherry se snaží vytvořit titul přístupný novým hráčům, zároveň má ale odpovídat obtížnosti původního dobrodružství. Za soundtrackem nadále stojí Christopher Larkin.

Datum vydání zatím oznámeno nebylo. Hollow Knight: Silksong je ve vývoji pro PC a Nintendo Switch.

Team Cherry mezitím přemýšlí nad budoucností. Rád by ji spojil s něčím, co není Hollow Knight. Současně by se tento projekt vzdálil od stylu metroidvanie.