V případě singleplayerové kampaně Star Wars: Squadrons můžeme stokrát nadávat na plytkou hratelnost, předvídatelný příběh a postavy, které jsou většinou stejně ploché jako křídla stíhačky TIE, ale faktem zůstává, že z multiplayeru se po překonání porodních bolestí stal velmi unikátní zážitek a v podstatě splněný sen každého, kdo kdy chtěl usednout za virtuální knipl X-Wingu nebo TIE Interceptoru a utkat se ve vzduchu s ostatními hráči. V tuto chvíli však online režim nejnovější Star Wars hry trpí citelným nedostatkem hráčů, mimo jiné kvůli absenci nového obsahu, a nyní již můžeme s jistotou říci, že v dohledné době se tahle situace jen tak nezmění. Naopak.

Vývojáři ze studia Motive v nové zprávě na oficiálním webu hry poděkovali fanouškům za podporu, aktivitu a tvořivost a zároveň nastínili, co čeká Star Wars: Squadrons v dalších měsících, přičemž je díky této zprávě více než jasné, že oficiální podpora hry se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Minimálně nemá smysl čekat žádný nový hratelný obsah. Zapomeňte tedy na další stíhačky, mapy, módy, zkrátka cokoliv s výjimkou dalších kosmetických předmětů.

Přečtěte si také: Hvězdné války spojené s FarmVille? Zynga pracuje na Star Wars

Hra koneckonců svým způsobem přesluhuje, již při jejím vydání se hovořilo o tom, že dodatečný obsah není v plánu, a tak bylo velmi příjemným překvapením, když jsme se na konci minulého roku dočkali nejdřív nové mapy Fostar Haven a poté stíhaček B-Wing a TIE Defender nebo možnosti zakládat vlastní zápasy a připojovat se na ně přes tradiční vyhledávač serverů. Nic takového už se ale zkrátka opakovat nemá.

Co tedy ještě titul čeká? V první řadě různé změny ve vyváženosti stíhaček a jejich komponentů a ladění matchmakingu. První z takovýchto změn je aktivní již nyní, přičemž je vývojáři hodlají provádět na straně serveru, takže nebude nutné kvůli nim stahovat nové patche. A jak již bylo zmíněno, počítat se dá také s novými kosmetickými předměty. V poslední době tvůrci nabídli možnost odemknout si herní měnou dvojici vánočních předmětů či medailí připomínajících MMORPG Star Wars: The Old Republic, zatím poslední je pak várka kosmetických věciček inspirovaných původními Star Wars, které dnes známe jako čtvrtou filmovou epizodu s podtitulem Nová naděje. Další předměty mají následovat, takže jestli Squadrons hrajete, raději neutrácejte všechnu svoji Glory měnu hned teď.

Poslední várka kosmetických předmětů dorazí 4. 5., zrovna na oficiální den Star Wars. I po tomto datu však mají být k dispozici nové kosmetické odměny v rámci Operations (obdoba sezón), což nejspíš znamená možnost odemykat další helmy, které většinou člověk stejně nevyužije. Když tedy pomineme provoz dalších Operations, podpora Star Wars: Squadrons v dalších měsících postupně ustane, aby se ve studiu Motive mohli věnovat dalším projektům.

Alespoň nás může těšit, že se snad neopakuje případ Star Wars: Battlefront 2, kdy měli vývojáři z DICE dost plánů na další obsah, které ale splynuly se Sílou v okamžiku, kdy z vrchního velení EA přišel rozkaz přesunout všechny jednotky na vývoj dalšího Battlefieldu. Tentokrát se ale nic takového neděje, protože přesun vývojářů k novým projektům nedlouho po vydání hry byl v plánu již dříve. Na začátku května/máje tak budeme moci zamávat formálnímu konci podpory Star Wars: Squadrons stejně, jako mohli povstalečtí piloti mávat hvězdnému superdestruktoru Executor, když během bitvy o Endor narazil do povrchu druhé Hvězdy smrti a nenávratně skončil v plamenech.