Americká společnost Zynga, která je po úspěchu FarmVille považována za giganta ve světě mobilních a sociálních her, získala licenci na Star Wars. K vydání tajemné hry by mělo dojít do konce letošního roku. Jisté je, že začátkem léta proběhne takzvaný „soft launch“. Hra bude nejprve vydána v menších vybraných regionech, nejčastěji vývojáři mobilních projektů využívají Nový Zéland a Austrálii, kde se otestuje a poté se rozšíří do celého světa – za předpokladu, že jsou tvůrci se zpětnou vazbou spokojeni.

Přečtěte si také: Star Wars tituly vydělaly EA několik miliard dolarů

Půjde o první Star Wars hru vytvořenou společností Zynga. Není to ale poprvé, co má Zynga podobně známou značku v rukou. Dříve vytvořila Harry Potter: Puzzles & Spells a Game of Thrones: Slots Casino, které je založeno na fantasy seriálu Hra o trůny od HBO.

Na podrobnosti o Star Wars si musíme počkat. Už dnes ale můžeme počítat s tím, že o titul bude velký zájem. Stačí se podívat na Galaxy of Heroes od EA. Tahle mobilní hra vydělala miliardu dolarů.

Připomeňme, že EA nedávno ztratila exkluzivní licenci na Star Wars a do vývoje se pouští i Ubisoftu, respektive autoři The Division.