Pokud patříte mezi ty, co se báli možného zrušení pokračování oblíbeného podmořského survivalu Subnautica, tak můžete být v klidu. Strach pramenil zejména z nedostatku nových informací. A právě to studio Unknown Worlds napravilo. Komunita totiž v původní hře začala nalézat podivné obrázky.

Začalo to před dvěma týdny, kdy jeden z hráčů objevil kapsli času s fotkou s podivně vypadajícím tvorem a tajemným vzkazem, že to někdo našel při cestě k raketě. „Je to něco nového? Nikdy předtím jsem to neviděl! :O“ je dále uvedeno ve vzkazu.

Fanoušci na první pohled poznali, že prostředí ani tvor se neshodují se Subnauticou, což je vedlo k domněnce o upoutávce na nový díl. To se dá se říct potvrdilo po nálezu dalších obrázků.

Komunita se snaží být v klidu, protože tvůrci dříve prosili o trpělivost; Subnautica 2 má vyjít až někdy v roce 2025 a po vzoru live service her se bude postupně rozšiřovat novým obsahem. Možná něco nového uvidíme koncem srpna na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Subnautica vyšla v roce 2014 a můžete si ji zahrát na PC, PlayStationu 4/5, Xboxu One a Series X/S či Nintendu Switch. O čtyři roky později na stejné platformy dorazilo menší dobrodružství Subnautica: Below Zero zasazené do arktické oblasti planety 4546B.