Fanoušci podmořského survivalu Subnautica netrpělivě čekají na první pořádné detaily o pokračování. Vývoj byl potvrzen před necelými dvěma roky inzerátem na neobsazené pozice ve studiu Unknown Worlds. Loni v listopadu se hovořilo o vydání v první polovině roku a poutavých až dramatických příbězích ve sci-fi světě s mimozemskými obyvateli.

Od té doby se mohlo mnohé změnit. V čerstvé finanční zprávě Krafton zmiňuje Subnauticu 2 a popisuje ji jako multiplayerové pokračování s live service modelem podporujícím znovuhratelnost. To hráčům, kteří si oblíbili první díl, moc radost neudělalo. Naštěstí zbývající část zní lépe, láká do oceánského světa v ohromující stylizované grafice díky využití Unreal Enginu 5. Dobrodružství má být pro jednoho až čtyři hráče. Sami, nebo společně budete odhalovat záhady na zcela nové mimozemské planetě.

Studio si rozruchu v komunitě všimlo a rozhodlo se vysvětlit některé věci. Games-as-a-Service má znamenat průběžné aktualizace po mnoho dalších let, stejně jako u předešlých dvou her Subnautica. Kooperace bude volitelná, není problém dohrát celou hru v singleplayeru.

Bohužel předběžný přístup v letošním roce nebude, i když prezentace Kraftonu s vydáním počítala letos. Podrobnosti se dozvíme v následujících měsících.

Subnautica vyšla v roce 2014 a můžete si ji zahrát na PC, PlayStationu 4/5, Xboxu One a Series X/S či Nintendu Switch. O čtyři roky později na stejné platformy dorazilo menší dobrodružství Subnautica: Below Zero zasazené do arktické oblasti planety 4546B.