Začal rok 2024, což znamená, že by se příznivci světa Star Wars měli v následujících 12 měsících dočkat nejen nových seriálů, knih, komiksů a remasteru klasické střílečky Star Wars: Dark Forces, ale i očekávané open-world akční adventury Star Wars Outlaws od Ubisoftu a studia Massive Entertainment (série The Division, Avatar: Frontiers of Pandora, World in Conflict).

Problém ale je, že dodnes nikdo s jistotou neřekl, kdy přesně lze Star Wars Outlaws očekávat. Podle nepotvrzených zpráv, které se dříve objevily v zahraničních médiích, měli v Ubisoftu původně počítat s vydáním hry někdy během prvního čtvrtletí letošního roku. Pak ale mělo dojít k internímu posunu na další fiskální rok, který končí až 31. 3. 2025. Oficiálně je ovšem nadále uváděn samotný rok 2024. A až nyní jsme se dočkali informací z víceméně oficiálních zdrojů, které by z jistého pohledu na věc mohly napovědět víc.

Na blogu zaměřeném na aktivitu Disneyho parků se objevil seznam zážitků, na něž se mohou fanoušci Myšákova impéria letos těšit. A mezi nimi najdeme i Star Wars Outlaws. Britský Eurogamer pak upozornil na to, že součástí seznamu bylo původně i tvrzení, že hra vyjde pozdě během roku.

Nikdo nejspíš nečekal, že Star Wars Outlaws dorazí už v následujících týdnech, ale teď se zdá, že čekání může být přece jen o něco delší, než mohli někteří očekávat. Videohra od Ubisoftu pochopitelně nemá s Disneyho parky nic přímo společného, ale faktem zůstává, že vlastníkem společnosti Lucasfilm, která spravuje celou značku Star Wars, je právě Disney. Informacím pocházejícím z Disneyho materiálů tedy lze věřit, že ano? Jenomže my věříme, že ne.

Podle Eurogameru měla být na blogu informace, že se Star Wars Outlaws dočkáme „late this year“, tedy pozdě v roce. „Late this year“ je ale poněkud zvláštní fráze, která se v běžné PR řeči moc často nevyskytuje. Mnohem běžnější je obligátní „later this year,“ tedy později během roku. Nyní se navíc na příslušné stránce dočteme pouze to, že Star Wars Outlaws dorazí v roce 2024. Opět bez jakýchkoliv dalších podrobností.

Je tedy dost možné, že se jen autorovi seznamu chystaných zážitků pro fanoušky Disneyho portfolia někam ztratilo písmeno r. Pochopitelně se nabízí možnost, že někdo prozradil něco, co neměl. Ale přítomnost neobvyklé a jazykově vcelku neohrabané fráze nás vede k přesvědčení, že pravděpodobnější je starý dobrý překlep, který byl prostě a jednoduše opraven za použití lehce odlišného formátu. Oficiálně tedy bohužel nejsme o nic moudřejší, i tak je ale dost možné, že si Ubisoft Star Wars Outlaws nechá až na letošní podzim. S vydáním v první polovině roku bychom tak jako tak nepočítali.