Na internet uniklo šestiminutové video z hraní dlouho vyvíjeného pirátského dobrodružství Skull and Bones od studia Ubisoft Singapore. Pochází z technického testu.

Jak se zdá, tak navzdory problémům ve vývoji se toho od prvního oznámení z roku 2017 moc nezměnilo. Hra je zasazena do světa inspirovaného Indickým oceánem v době zlatého věku pirátství.

Svou pouť máte začít jako smolař, jehož cílem je stát se nejslavnějším pirátem. K tomuto cíli bude ale dlouhá cesta, nejprve máte pouze malou obchodní loď, kterou postupně vylepšujete, abyste si později mohli pořídit větší, lepší, odolnější a nebezpečnější lodě.

V Indickém oceánu se můžete plavit sami, ale hlavní důraz mají tvůrci klást na dobrodružství ve společnosti dalších tří hráčů. Budete plnit pirátské úkoly, setkávat se s cizinci, plenit osady, bojovat a hledat ukryté poklady. V plánu jsou také velké světové události.

Důležité bude dbát na morálku posádky. Když příliš poklesne, může dojít ke vzpouře. Ta může nastat zejména na dlouhých cestách, kdy se vaše posádka nudí.

Skull and Bones nemá stanovené datum vydání. Dle poslední finanční zprávy se hry dočkáme do 31. 3. 2023 na PC a konzolích PlayStation a Xbox. V té také Ubisoft uvedl, že na prvním místě je multiplayer.