Chystaná akční plošinovka Prince of Persia: The Lost Crown o sobě dává znovu vědět nedlouho před vydáním. Aby vám vývojáři více představili náplň hry a pochlubili se záběry ze samotného hraní, vydali novou pětiminutovou ukázku.

Komentovaný souhrn klíčových vlastností souvisejících s hratelností vám opět přináší pohled na nebezpečné dobrodružství mladého hlavního hrdiny Sargona, jenž je členem klanu Nesmrtelných. Video blíže poodhaluje světlé i temnější stránky světa plného pokladů či smrtících pastí, které číhají v podstatě na každém kroku.

Abyste jednotlivé nástrahy prokletého města Mount Qaf překonali, budete muset využívat promyšlené a správně načasované skoky či sklouznutí. Stejně tak je kladen důraz na dynamický soubojový systém, kde se kromě blokací a přesně zasazených úderů půjde spolehnout například i na speciální schopnost umožňující teleportaci.

Prince of Persia jsme si mohli na tři hodiny zahrát a byli jsme příjemně překvapeni. Zdá se, že se Ubisoft skutečně poučil ze svých chyb. Více se můžete dozvědět zde.

Prince of Persia: The Lost Crown vyjde 18. 1. 2024 pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Od 11. 1. bude k dispozici demo.