Společnost Krafton mile překvapila vydáním aktualizace, která z The Callisto Protocol odstranila Denuvo. Kontroverzní protipirátská ochrana chránila survival horor od prosince/decembra roku 2022.

Po nainstalování nejnovějšího patche hráči hlásí zvýšení výkonu hry. Při tom problémy s optimalizací provázely titul od samotného vydání. Podle některých výkon vzrostl o 22 %, což má pozitivní vliv na vyšší snímkovou frekvenci. To je další důkaz pro ty, co bojují proti této DRM a obviňují ji ze špatné optimalizace, chyb a neočekávaných pádů hry.

Na druhou stranu výkon mohly ovlivnit nejnovější grafické ovladače, stejně tak předešlé aktualizace hry, jak vhodně poznamenává web DSOGaming. Právě ten zmiňuje nárůst o 22 %, kdy se snímková frekvence v nejnižších bodech zlepšila z 80 na 98 v rozlišení 1080p na maximální grafické nastavení s ray tracingem. Průměr 120 FPS zůstal nezměněn.

The Callisto Protocol jako duchovní nástupce Dead Space nesplnil očekávání Kraftonu. Tým Striking Distance Studios poté opustil zakladatel a generální ředitel Glen Schofield. Mezitím vyšla řada aktualizací a plánovaný dodatečný obsah. Ve studiu nyní chystají novou hru vnikající v Unreal Enginu 5 a využívají svět The Callisto Protocol ve spin-offu Project Birdseye.