Neúspěch ambiciózního sci-fi survival hororu The Callisto Protocol si vybírá daň. Striking Distance Studios opouští zakladatel a generální ředitel Glen Schofield, který dal dohromady tým za finanční podpory společnosti Krafton a vedl vývoj svého vysněného titulu.

The Callisto Protocol mělo navázat na úspěch původních dílů Dead Space, ale po technické stránce se hra zas tolik nepovedla a prodeje nejsou nikterak valné. Dle neověřených informací korejský Krafton investoval do vývoje 132 milionů liber a plánoval prodat 5 milionů kusů. Prodaly se ale jen dva miliony. Schofield podle Kraftonu opouští studio, aby prozkoumal nové příležitosti. Společně s ním odchází provozní ředitel Stacey Hirata i finanční ředitel Johnny Hsu. Všichni tři dobrovolně.

„Vytvoření Striking Distance Studios byla neuvěřitelná cesta a jsem hrdý na to, čeho jsme dosáhli s The Callisto Protocol, hrou, která je blízká mému srdci,“ uvedl Schofield v prohlášení ke svému odchodu. „Zatímco nové dobrodružství je vzrušující, odchod z SDS je hořkosladký, ale vím, že studio je ve skvělých rukou.“

Jeho nástupcem je Steve Papoutsis. Byl jedním z prvních zaměstnanců studia a dříve se Schofieldem pracoval ve Visceral Games na prvním Dead Space a také na Call of Duty ve Sledgehammer Games. Změny v SDS přicházejí v nelehkou dobu, nedávno firma propustila více než 30 zaměstnanců.

Schofield založil Striking Distance Studios v roce 2019. Původně měl vytvořit příběhovou hru zasazenou do universa PUBG: Battlegrounds. Pak ale bylo rozhodnuto se od známé battle royale akce odpoutat.